16 / 05 / 2024

Samsun'da antikalardan özel müze oluşturuldu!

Samsun'da antikalardan özel müze oluşturuldu!

Samsunlu bir vatandaş, 20 yıldır topladığı antikalardan oluşan koleksiyonundan kendine özel müze oluşturdu. Samsun'un Çarşamba ilçesi Dikbıyık beldesinde 59 yaşındaki Servet Aksan, 20 yıldır topladığı eski eserleri evinin bir odasında sergilemeye başladı



Topladığı eserlerin evin odasına sığmaması sonucu evinin alt katında daha büyük bir oda içinde koleksiyonunu saklayan Servet Aksan'ın koleksiyonu belde sakinleri ve çevre illerden gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmeye başladı.

Samsunlu bir vatandaş, 20 yıldır topladığı antikalardan oluşan koleksiyonundan kendine özel müze oluşturdu.
Samsun'un Çarşamba ilçesi Dikbıyık beldesinde 59 yaşındaki Servet Aksan, 20 yıldır topladığı eski eserleri evinin bir odasında sergilemeye başladı. Topladığı eserlerin evin odasına sığmaması sonucu evinin alt katında daha büyük bir oda içinde koleksiyonunu saklayan Servet Aksan'ın koleksiyonu belde sakinleri ve çevre illerden gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmeye başladı.
 
Yaklaşık 20 yıldır para, halı, semaver, tespih, saat, ütü, bıçak, tüfek ve eski lambaları para karşılığında satın alarak koleksiyonuna dahil eden Servet Aksan, kendisinde yaklaşık 200 yıllık antikaların bulunduğunu belirtti. Antika koleksiyonuna merak üzerine başladığını belirten Aksan, "20 yıldır bu işi yapıyorum. Koleksiyonumun içinde yaklaşık 200 senelik antikalar var. Emekli olduktan sonra merakla başladım bu işe. Koleksiyonumu satmayı düşünmüyorum. Ziyaret için çok gelen oluyor, çoğunlukla kadınlar geliyor. Burası 'Dikbıyık müzesi' gibi. Duyan merak edip ziyarete geliyor. İstanbul'dan, Ankara'dan ziyaretçilerim oluyor" dedi.
Beldede yaşayan öğrenciler de Servet Aksan'ın koleksiyonunu zaman zaman ziyaret ederek antikalar hakkında bilgi alıyor.
Türkiye/DERYA YETİM


Geri Dön