30 / 04 / 2024

Samsun'da eğitim alanındaki yatırımlar sürüyor!

Samsun'da eğitim alanındaki yatırımlar sürüyor!

Eğitim alanında yapılan yeni yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Samsun’da son olarak ihalesi tamamlanarak yapımına başlanan 872 derslik, 2 bin 264 kişilik yurt, 10 öğretmen lojmanı ile 1 spor salonu en kısa sürede hizmete girecek...




Eğitim alanında yapılan yeni yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Samsun’da son olarak ihalesi tamamlanarak yapımına başlanan 872 derslik, 2 bin 264 kişilik yurt, 10 öğretmen lojmanı ile 1 spor salonu en kısa sürede hizmete girecek.


Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, eğitimin kalitesini daha üst noktaya taşıyabilmek bakımından eğitim kurumlarının fiziki yapılarının önemli olduğunu belirtti. Aksoy, “Bu bakımdan ilimizde artan nüfus ve eskiyen okulların yenilenmesi nedeniyle zaman zaman yeni okullara ve dersliklere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda bakanlığın ilimize aktardığı ödenekler, il özel idaremizin eğitime ayırdığı ödenekler ve hayırsever kişi ve kurumlarımızın eğitime yaptığı desteklerle bu alanda önemli yatırımları Samsun’da gerçekleştiriyoruz. 2013 ve daha önceki yıllarda ihalesi gerçekleştirilen ve inşaatı devam eden anaokulunda 20 derslik, ilkokul ve ortaokulda 488 derslik, lisede 248 derslik ve hayırseverlerimizin tarafından yaptırılan ilkokul ve ortaokulda 27 derslik, lisede 89 derslik olmak üzere toplamda 872 derslik yapımı, 1904 kişiliği bakanlık ve İl Özel İdaremiz tarafından, 360 kişiliği de hayırseverlerimiz tarafından olmak üzere toplam 2 bin 264 kişilik yurt yapımı, 10 öğretmen lojmanı ve 1 spor salonu bulunuyor.” dedi.


Bugün


Geri Dön