06 / 05 / 2024

Samsun'da kullandığı arsanın tapusuna sahip olanların tapusu iptal edildi!

Samsun'da kullandığı arsanın tapusuna sahip olanların tapusu iptal edildi!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Ertuğrul Çöl, Orman ve Su işleri Bakanlığı'na bağlı iki kurumun, yaptığı farklı uygulamalarla vatandaşı mağdur ettiğini öne sürdü



 

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Ertuğrul Çöl, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Orman Kadastro Komisyonu tarafından 'orman alanı değil' raporu verilen alanlarla ilgili, aynı bakanlığa bağlı Orman İşletme Genel Müdürlüğü'nce 'orman niteliği taşıdığı' gerekçesiyle dava açıldığını ileri sürdü. Çöl, aynı bakanlığa bağlı iki kurumun yaptığı farklı uygulamalarla vatandaşın mağdur edildiğini kaydetti.

 

TAPULAR İPTAL EDİLDİ

Çöl, 2-B çalışması yapılırken; Orman Kadastro Komisyonu'nca 'orman alanı olmadığı' tespit edilen vatandaşın tapulu alanlarıyla ilgili Orman İşletme Genel Müdürlüğü 'orman alanı olduğu' gerekçesiyle dava açtığını belirtti.  Yapılan bu uygulamayla vatandaşların mağdur olduğunu ifade eden Çöl, "Kullandığı arazinin tapusuna sahip olan vatandaşların tapuları iptal edildi ve ormana devredildi" dedi.

 

MAHKEMELER DURMALI

Orman İşletme Genel Müdürlüğü'nün açtığı davaların sürdüğünü belirten Çöl açıklamasında şunları söyledi: "Orman Kadastro Komisyonu'nun orman olmadığını gerekçesiyle 2-B çalışması yapmaya gerek görmediği yerlere, Orman İşletme Genel Müdürlüğü 'ormandır' diyerek dava açtı. Orman İşletme Genel Müdürlüğü'nün açtığı bu davalar tapu sahibi vatandaşları mağdur etti. Bu davaların sonucunda, vatandaşların tapuları iptal edildi ve ormana devredildi. Şimdi açılan davaların sonucunda 'orman'  diye karar çıkarsa, bu alanlarla ilgili 2-B uygulaması başlatılacak ve sonuç olarak bu yerler tekrar  vatandaşlara geri verilecek. Bu taraftan bakıldığı zaman, davaların sürdürülmesi mantıklı değil. Vatandaşı mağdur etmeğe ve mahkemeleri oyalamaya gerek yok. Yaşanan çelişkinin önlenmesi için, Orman İşletme Müdürlüğü'nün, açtığı davalardan feragat etmesi gerekiyor." 


Haber Gazetesi


Geri Dön