03 / 05 / 2024

Samsun'daki riskli bina tespitinde artış!

Samsun'daki riskli bina tespitinde artış!

Samsun Çevre ve Şehircilik il Müdürü Salih Sağır, kentsel dönüşüm kapsamında 2013'te 48, 2014 yılı ilk 3 ayında 60 olmak üzere toplam 108 riskli yapı tespiti müracaatı olduğunu söyledi...



Samsun Çevre ve Şehircilik il Müdürü Salih Sağır, kentsel dönüşüm kapsamında 2013'te 48, 2014 yılı ilk 3 ayında 60 olmak üzere toplam 108 riskli yapı tespiti müracaatı olduğunu söyledi. 


Kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik II Mudürluğü'nün Samsun'da gerçekleştirdiği çalışmalar ile ilgili bilgi veren II Müdürü Salih Sağır, geçen yıla oranla riskli yapı tespiti müracaatlarında yaşanan artışa dikkat çekti Riskli yapı tespitlerinde kanun gereği birtakım avantajların olduğunu söyleyen Sağır, "Kentsel dönüşüm kapsamında 2013 yılında toplam 48 adet riskli yapı tespiti için müracaat oldu. 2014 yılında ise 3 aylık süre içinde 60 adet riskli yapı tespiti için müracaat yapıldı. Yani geçen yıla oranla artış söz konusu. Riskli yapı tespiti yaptıran kişinin isteği doğrultusunda bankalardan kredi alınması veya 18 ay karşılıksız kıra yardımından bir tanesini seçmek durumundadır. 


Bakanlığımızın anlaşma yaptığı bankalar var Bu bankalardan kredi talebinde bulunabiliyorlar Yaklaşık yüzde 33'e yakın bir devlet kredi desteği veriyor Yalnız burada hak sahibinin bizzat kendisi olması gerekiyor. Kıracı olarak oturanlar ise bir sefere maruz taşınmak için belli bir ücret alıyorlar Hak sahibi olanlar talep etmeleri halinde kıra yardımı veya bankalardan kira alabiliyorlar" dedi.


Hedef Halk 


Geri Dön