05 / 05 / 2024

Samsung 3 boyutlu LED TV'yi görücüye çıkardı!

Samsung 3 boyutlu LED TV'yi görücüye çıkardı!

Güney Koreli elektronik devi Samsung, 3 boyutlu (3D) LED televizyonlarını Türkiye'de satışa sundu



Yeni TV, otomatik 3D dönüştürme sistemini kullanırken, iki boyutlu görüntüden 3 boyutlu görüntüye geçiş tek bir tuşla mümkün oluyor. 3D özellikli bir blu-ray oynatıcı ile 3 boyutlu bir program ya da film esnasında, 3D giriş sinyallerini tam ve kesin olarak saptayarak üst düzey stereoskopik görüntüler oluşturuluyor. Göze olabildiğince doğal görünen bu stereoskopik görüntüler ile gerçek bir derinlik algısı meydana geliyor ve standart 2D program ve filmler 3D görüntülere dönüştürülüyor. Üç boyutlu görüntüleri izlemek için 3D aktif gözlük ve 3D destekli blu-ray oynatıcı gerekiyor.

Konuyla ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen Samsung Electronics Türkiye Genel Müdürü C.S. Lee, kendi teknolojileri ile geliştirdikleri 'dünyanın ilk 3D televizyonunu' Türk tüketicisiyle buluşturmaktan gurur duyduklarını söyledi. Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Lemi Paksoy ise, 3D'nin televizyonun geleceği olduğunu ifade ederek, "2010 yılında tüm dünyada 2 milyondan fazla 3D televizyon satışı yapmayı planlıyoruz." dedi. DreamWorks Animation ile bir anlaşma imzalayan Samsung, 3D blu-ray oynatıcı veya ev sinema sistemi alanlara 3D gözlük ve Monsters vs. Aliens filminin üç boyutlu versiyonunu hediye edecek.
Zaman

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Yayında 3'üncü boyutu beklemeyen tuşa basacak
İlk 3 boyutlu LED TV'leri Türkiye'ye getiren samsun 3D tuşuyla 2 boyutlu görüntüyü 3'üncü boyuta taşıyacak. Televizyonların yanı sıra Samsung, 3D ürün ailesini Blu-ray oynatıcılar, ev sinema sistemleri,ve 3D gözlükler ile tamamlanıyor. Bugünden itibaren satışı başlayacak 3D ürünler izleyicilere tamamen sarmal bir gerçeklik hissi veriyor. Samsung 3D TV'ler, çok daha derin ve gerçekçi bir 3D deneyimi yaratmak için otomatik 3D dönüştürme sistemini kullanıyor. Dünyada ilk kez Samsung tarafından sunulan, 2D içeriklerinden 3D'ye geçişi tek bir tuşla mümkün kılan teknoloji, 3D özellikli bir Blu-ray oynatıcı ile 3 boyutlu bir program ya da film esnasında, 3D giriş sinyallerini tam ve kesin olarak saptayarak yeni bir eğlence ortamını deneyiminize sunacak üst düzey stereoskopik görüntüler oluşturuyor. Samsung Electronics Türkiye Genel Müdürü C.S. Lee, "Amacımız, her evde 3 boyutlu seyir deneyiminin yaşanmasına katkıda bulunmak" dedi.

3D için nelere ihtiyaç var?
3D destekli TV
3D aktif gözlük
3D destekli Blu-ray oynatıcı
Sabah

TV'de 3'üncü boyuta geçen Samsung bu yıl 400 bin adet satış hedefliyor
Samsung, plazma, LED ve LCD kategorisinde 11 yeni modelle '3D televizyon' pazarına girdi. Dünyanın ilk '3D LED TV'lerini dünyayla aynı anda Türkiye'de de satışa sunan Samsung, hedeflerini ikiye katladı

Dünya elektronik devleri bir bir 3D televizyon lansmanlarını yapmaya başladı. Plazma, LED ve LCD kategorilerinde 11 yeni modelle `3D TV' pazarına hızlı bir giriş yapan Japon elektronik devi Samsung da, yeni ürünleriyle bu yıl satış hedeflerini ikiye katladı.
Geçtiğimiz yılı düz ekran pazarında 200 bin adetlik satış rakamıyla kapatan Samsung, bu yıl 3D televizyonlarının da katkısıyla 400 bin adede ulaşmayı hedefliyor. Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Lemi Paksoy, geçtiğimiz yıl krize rağmen LED TV'lerle yaşadıkları başarıyı bu yıl da `3D TV'lerle yeni bir boyuta taşıyacaklarının altını çizdi.
Lemi Paksoy, Samsung olarak 3D teknolojisini TV'ler dışında bir paket olarak düşündüklerini belirterek, "Samsung, 3D LED TV'lerin yanı sıra LCD TV, Plazma TV, Blu-Ray oynatıcıları, ev sinema sistemleri ve 3D gözlükleriyle tam bir 3D keyfi sunuyor. Geçtiğimiz yıl Samsung olarak düz ekran TV segmentinde 200 bin adetlik satış gerçekleştirdik. Bu yıl ise yeni ürünlerimiz ile birlikte bu rakamı 400 bin adete çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

`Pazar 4 milyona çıkar'
Samsung'un dün itibarıyla piyasaya sunduğu 3D TV'lerde fiyatlar, 3 bin 200 TL ile 9 bin TL arasında değişiyor. Dünyanın ilk 3D LED TV'sini Türkiye pazarına sunduklarının altını çizen Lemi Paksoy, 2010 yılında toplam 3D TV pazarının 4 milyona ulaşacağını aktaran Lemi Paksoy, "Bizim de buradaki pazar payı hedefimiz yüzde 50. Türkiye'de ise ilk etapta 15 bin adetlik 3D TV satışı gerçekleşecek" diye konuştu.
Türkiye'de geçtiğimiz yıl tüketici elektroniği pazarının yüzde 3.3 daraldığını kaydeden Paksoy, "En büyük düşüş yüzde 16.5'la fotoğraf makinalarında, sonra televizyon ve telefonda gerçekleşti. Büyüyen tek kategori beyaz eşyaydı" dedi. 2009 yılında Türkiye'de 1.1 milyon televizyon satıldığının altını çizen Paksoy, bunun 1 milyon 35 bininin LCD, 50 bininin plazma, 15 bininin de LED TV olduğunu anlattı. Samsung'un 2008 yılından bu yana pazar lideri olduğunu aktaran Paksoy, bu yıl pazar paylarını yüzde 30'a çıkartmayı hedeflediklerini de söyledi. 

`3D vazgeçilmez olacak'
Samsung Eeleronics Türkiye Genel Müdürü C.S Lee ise yaptığı konuşmada, 3D TV'lerin dünyayla aynı anda Türkiye'de lanse edildiğini belirterek, "Samsung'un kendi geliştirdiği teknolojiyle üretilen dünyanın ilk 3D televizyonunu Türk tüketicisiyle de buluşturmaktan dolayı gururluyuz. 3D televizyonların, sundukları eğlence imkânlarıyla vazgeçilmez olacağından hiç şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.
Samsung, LED TV'lerin 3D kalitesini anlatmak için dünyanın en ünlü eğlence markalarıyla ortak çalışmalara da imza atıyor. DreamWorks Animation SKG ile bir anlaşma imzalayan Samsung, 3D Blu-ray oynatıcı veya Ev Sinema Sistemi alanlara 3D gözlük ve DreamWorks Animation'ın Monsters vs. Aliens filmini 3D Blu-ray özel bir pakette sunuyor. Pürüzsüz ve net 3D görüntülerin oluşturulmasında anahtar görevi TV panelleri üstleniyor. 3D LED TV serisinden LED 7000, 3D Hollywood filmlerini ve oyunları oturma odalarına sokuyor.

Sinemada 200 `3D'li film yolda
Sinemalarda da 3D teknolojisinin önemli etkilerinin gözlendiğine dikkat çeken Lemi Paksoy, `Avatar'la başlayan 3D film trendinin 2011 yılı sonuna kadar 200 filmle devam edeceğini söyledi.
Lemi Paksoy, 2009 yılında 5 bin sinemanın 3D özellikli salonlara sahip olduğunu belirterek, bu rakamın bu yıl içinde 10 bine çıkacağını, 2014 yılında ise tüm sinema salonlarının yüzde 20'sinin 3D'li olacağını ifade etti. 3D televizyonlarda normal yayınları 3D olarak izlemeyi sunan bir işlemci olduğunu kaydeden Lemi Paksoy, gözlüklerle birlikte satış yapacaklarına da dikkat çekti.
Radikal

Samsung 3D LED TV Türkiye pazarında 
Samsung Electronics, 3D LED TV televizyonunu satışa sundu. Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Lemi Paksoy "Tüketicilerimize en iyi 3D içeriği ile bu deneyimi yaşatmak için Samsung olarak ürünlerimizle bugün itibariyle raflarda yerimizi alıyoruz" dedi.

3D kalitesini anlatmak için DreamWorks Animation SKG, Inc. ile bir anlaşma imzalayan Samsung, 3D Blu-ray oynatıcı veya Ev Sinema Sistemi alanlara 3D gözlük Monsters vs. Aliens filmini 3D Blu-ray özel bir pakette sunuyor.
Star


Geri Dön