02 / 05 / 2024

Samsung'a büyük darbe! Milyonlarca dolar ödeyecek

Samsung'a büyük darbe! Milyonlarca dolar ödeyecek

Avustralya'da suya dayanıklı olduğu iddia edilen bazı Samsung Galaxy telefonlarının suya dayanıklı olmaması nedeniyle açılan davada Samsung, 9.65 milyon dolar ceza ödeyecek. 



Avustralya'nın rekabet düzenleyicisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, bir mahkemenin Samsung Electronics'in yerel birimine, bazılarında suya dayanıklılık özelliği hakkında dokuz yanıltıcı reklam için 14 milyon Avustralya Doları 9,65 milyon dolar ceza ödemesine karar verdiğini söyledi.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC), Samsung Avustralya'nın bazı 'Galaxy' telefonlarının alıcılarını suya dayanıklılık seviyesi hakkında yanılttığını kabul etti. Regülatör şirkete ilk olarak Temmuz 2019'da dava açmıştı. Samsung Avustralya yaptığı açıklamada, bunun daha yeni, mevcut modellerinde bir sorun olmadığını söyledi.

Regülatör, Mart 2016 ile Ekim 2018 arasında şirketin, telefonların havuzlarda veya deniz suyunda kullanılabileceğini iddia eden mağaza içi ve sosyal medya reklamları yayınladığını söyledi.

Avustralya'nın rekabet düzenleyicisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Samsung Electronics Co. Ltd'nin yerel birimine, Galaxy akıllı telefonlarını suya dayanıklı olarak tanıtarak tüketicileri yanılttığı iddiasıyla dava açtığını söyledi.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC), Şubat 2016'dan bu yana Samsung reklamlarının telefonları okyanuslarda ve havuzlarda kullanıma uygun olarak gösterdiğini söyledi.

Ancak ACCC, akıllı telefonların düzgün çalışmadığını ve hatta suya maruz kaldıktan sonra tamamen çalışmayı durdurduğunu söyleyen kullanıcılardan yüzlerce şikayet aldı.

ACCC Başkanı Gina Cass-Gottlieb, iddiaların "bu Galaxy telefonları için önemli bir satış noktasının tanıtımını yaptı. Bir Galaxy telefonu satın alan birçok tüketici, yeni bir telefon almaya karar vermeden önce yanıltıcı reklamlara maruz kalmış olabilir" dedi.

Samsung ve ACCC, şirketin Avustralya'da Mart 2018'den itibaren piyasaya sürülen daha yeni akıllı telefon modellerinde yaptığı değişikliklerin suya maruz kalma nedeniyle bu tür risklerle karşılaşmadığı konusunda anlaştılar.


Geri Dön