29 / 04 / 2024

Sanal kredi kartı nedir, nasıl kullanılır?

Sanal kredi kartı nedir, nasıl kullanılır?

İnternetten alışveriş yaparken yüksek limitli kredi kartlarını kullanmak istemeyen kişilerin genelde tercih ettikleri sanal kredi kartları nasıl kullanılır?  Sanal kredi kartı güvenli midir? İşte detaylar...



Sanal kredi kartları, online alışveriş yaparken kullanabileceğiniz, gerçek kredi kartı bilgilerinizi korumak için oluşturulan sanal bir kart numarası ve geçerlilik tarihi içeren kartlardır. Bu kartlar, sadece belirli bir işlem için kullanılabilir ve gerçek kredi kartı bilgilerinizin güvende kalmasını sağlar.

SANAL KREDİ KART NASIL ALINIR?

Sanal kredi kartı bankalardan alınabilir. Sanal kartı kullanmak isteyen kişiler internet bankacılığıyla, şubeden ya da telefonla arayarak sanal kredi kartı  başvurusunda bulunabilirler. Sanal kredi kartları sadece internet ortamında kullanılabilir. 

SANAL KART LİMİTİ NEDİR?

Sanal kartının limiti kullanan kişinin kredi kartı limitini geçmeyecek şekilde isteğe bağlı olarak ayarlanabiliyor. Sanal kredi kartı ilk aldığı anda sıfır limitli bir kart olarak oluşturuluyor. Daha sona yapılacak olan alışverişe göre limiti kullanıcı belirleyebiliyor. 


Geri Dön