28 / 04 / 2024

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı yüzde 2,6 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı yüzde 2,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi.



Türkiye İstatistik Kurumu ekim ayına ilişkin merakla beklenen ücretli çalışan istatistiklerini yayımladı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan söz konusu bu rakamlara göre, geçen senenin ekim ayında 14 milyon 891 bin 949 kişi olan sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı, bu senenin aynı ayında yüzde 2,6 artışla 15 milyon 277 bin 929 kişiye çıktı.

Yine Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre söz konusu ayda ücretli çalışan sayısı, sanayi sektöründe yüzde 0,6 oranında azalma gösterdi, inşaat sektöründe yüzde 12,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,7 artış gösterdi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Ekim ayında Eylül ayına kıyasla değişim göstermedi.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı yüzde 2,6 arttı!

Söz konusu bu dönemde ücretli çalışan sayısı aylık bazda sanayi sektöründe yüzde 0,4 azalırken, inşaat sektöründe yüzde 0,6 arttı, ticaret-hizmet sektöründe ise herhangi bir değişim göstermedi.

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 8,5'A GERİLEMİŞTİ

Yine Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim 2023 dönemine ilişkin işgücü istatistiklerini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Merakla beklenen söz konusu rakamlara göre; işsiz sayısı Ekim'de bir önceki aya göre 163 bin kişi azaldı ve 2 milyon 961 bin kişi oldu. Yine Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre işsizlik oranı 0,5 puan azaldı ve yüzde 8,5 seviyelerinde gerçekleşti. 

Ayrıca pek çok kişinin gündeminde yer alan işsizlik oranı erkeklerde yüzde 7, kadınlarda yüzde 11,3. İstihdam edilenlerin sayısı, ekim ayında bir önceki aya göre 246 bin kişi artış göstererek 31 milyon 835 bin kişi, istihdam oranı da 0,3 puan artış göstererek yüze 48,5 şeklinde olmuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işsizlik rakamlarına göre söz konusu bu oran erkeklerde yüzde 65,8, kadınlarda ise yüzde 31,6.

 

Kiralar yüzde 25 düştü!

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Konut fiyatları 3 yılda 8 kat, aylık kredi taksitleri 21 kat yükseldi! Barınma sorunu derinleşiyor!


Geri Dön