27 / 04 / 2024

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede Avrupa konut piyasalarının çoğunda 2024 yılında ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini kaydetti.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede Avrupa konut piyasalarının çoğunda 2024 yılında ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini kaydetti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu kredi derecelendirme kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de konut fiyatlarının gelecek sene dengelenmesinin beklendiği, Almanya’da da konut fiyatlarının yüzde 1-3 arasında yükseliş göstermesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Yapılan açıklamada, gelecek sene konut fiyatlarının Danimarka’da yüzde 1 ila 3, İtalya ve İspanya’da da yüzde 0,2 ile 2 arasında artış kaydetmesinin tahmin edildiği kaydedildi.

Yine paylaşılan bilgilere göre Hollanda’da konut fiyatlarının gelecek sene yüzde 3 ila 5 arasında artmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, Fransa’da ise gelecek yıl konut fiyatlarının yüzde 2 ile 4 arasında düşüş kaydetmesinin öngörüldüğüne de değinildi.

Fitch Ratings ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Ayrıca Avrupa’da konut kredisi faiz oranlarının gelecek sene içerisinde nispeten daha düşük seviyelerde olmasının tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, İngiltere’de 2024'te yaklaşık olarak 165 milyar sterlin hacminde konut kredisinin yeni faiz oranları ile güncelleneceği bildirildi.

İNGİLTERE'DE FİYATLAR DÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde açıklanan resmi rakamlara göre İngiltere'de emlak fiyatları normalden daha çok düşüş gösterdi. Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre İngiltere'de yeni ilana çıkan müstakil konut ve daireler için ortalama satış fiyatları Aralık'ta yüzde 1,9 oranında düşüş göstererek senenin son ayındaki tarihi ortalama düşüşten daha fazla geriledi.

Ayrıca Emlak sitesi Rightmove tarafından açıklanan rakamlara göre söz konusu veriler, fiyatların bir önceki seneye göre yüzde 1,1 daha düşük olduğunu gösterdi.

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre söz konusu bu zayıflık, mortgage kredisi veren Halifax ve Nationwide'ın geçtiğimiz iki hafta boyunca aylık fiyatlarda mütevazı artışlar gösteren ve son dönemlerde de sık sık gündeme gelen konut fiyatlarında geçtiğimiz sene meydana gelen düşüşün dibe vurduğunu düşündüren verileriyle tezat oluşturuyor.

 

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

Almanya'da kira krizi büyüyor! Kira gideri hane gelirinin yarısına yaklaştı!

Çin'deki konut krizi 2024'de deflasyonist riskleri artıracak!


Geri Dön