15 / 05 / 2024

Sanayici bastırdı süt fiyatları düştü! Peki şimdi ne olacak?

Sanayici bastırdı süt fiyatları düştü! Peki şimdi ne olacak?

Sanayicinin baskısı ile çiğ sütte uygulanan fiyatlandırma gerilemeye başladı. Soğutulmuş süt ücretleri 11 TL iken 10 TL'ye düşerken, bu fiyatlandırmanın sanayiciyi tatmin etmemesi ve süt fiyatlarını 10 TL'nin de altına düşürmek istemesi üreticinin tepkisine neden oldu.



Süt fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak belirlenir. Bunlar arasında:

Üretim maliyetleri: Sütün üretim maliyetleri, hayvanların beslenmesi, sağım işlemleri, veterinerlik hizmetleri, işçilik maliyetleri ve diğer giderler gibi birçok faktöre bağlıdır.

Arz ve talep: Süt arz ve talebine bağlı olarak fiyatlar değişebilir. Eğer talep yüksekken arz düşükse, süt fiyatları yükselir. Talep düşükken arz yüksekse, süt fiyatları düşebilir.

Rekabet: Süt satıcıları arasındaki rekabet de süt fiyatlarını etkiler. Eğer bir bölgede çok sayıda süt satıcısı varsa, rekabet artar ve fiyatlar düşer. Eğer süt satıcıları azsa, fiyatlar yükselir.

Sanayici bastırdı süt fiyatları düştü! Peki şimdi ne olacak?

Mevsimsel faktörler: Bazı mevsimlerde süt üretimi artar veya azalır. Örneğin, yaz aylarında sıcaklık arttığı için hayvanların süt üretimi düşer. Bu da fiyatları etkiler.

Süt kalitesi: Süt kalitesi, fiyatları da etkileyebilir. Daha yüksek kaliteli süt genellikle daha yüksek fiyatla satılır.

tarimdanhaber.com'da çıkan habere göre Evvelki aylarda süt üretiminin gerilemesiyle beraber piyasada kâfi miktarda süt bulunamadığı için üretici örgütleri ile ortalama 11 TL'den anlaşmalar yapan sanayici, son noktada kendi aralarında anlaşarak soğutulmuş süt ücretlerini 10 TL'ye düşürdü. Süt üreticisi biçare şekilde sütünü sanayicinin tespit ettiği ücfetten
 satmaya başlarken, üretici tekrardan zararına üretim yapmaya başladı.


Geri Dön