13 / 05 / 2024

Sanayiciler en çok nakit sıkıntısı yaşıyor!

Sanayiciler en çok nakit sıkıntısı yaşıyor!

Yapılan Ekonomik Durum ve Kentsel Dönüşüm Anketi'ne göre sanayicilerin %31 'i nakit sıkıntısından , %25'i durgunluktan yüzde 24'ü maliyetten %20'si ise talep yetersizliğinden dert yandı...



Bursa'da, sanayicilerle yapılan ankette, ekonominin iyi gittiği görüşü ortaya çıktı. Ancak dertlerin olduğu belirtildi. Ankete göre, sanayicilerin, 2013'ün ilk çeyreğinde karşılaştıkları sıkıntılarla ilgili soruya yüzde 31 oranında nakit sıkıntısı cevabını verdi. Sanayicilerin yüzde 25'i piyasalardaki durgunluktan, yüzde 24'ü girdi maliyetlerindeki artıştan ve yüzde 20'si talep yetersizliği cevabı verdi. 


%40 MEMNUN DEĞİL 

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) tarafından ''Ekonomik Durum ve Kentsel Dönüşüm Anketi' yapıldı. İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, "Şu andaki ekonomik durum hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna yüzde 55 oranında memnunum, yüzde 40 oranında memnun değilim ve yüzde 5 oranında da çok memnunun cevabı geldi"dedi. Gökçedir, '2013 yılının kalan bölümünde öncelikli olarak adım atılmasını beklediğiniz konular nelerdir?' sorusunu katılımcıların yüzde 35'inin 'vergi politikalarının gözden geçirilmesi ve vergi oranlarının azaltılması' cevabını verdiğini kaydetti. 


Güneş Gazetesi


Geri Dön