29 / 04 / 2024

Sanayicilerde ‘EYT’ endişesi! İşgücü kaybı ve yüklü tazminat ödemeleri sanayicileri zorlayacak!

Sanayicilerde ‘EYT’ endişesi! İşgücü kaybı ve yüklü tazminat ödemeleri sanayicileri zorlayacak!

EYT düzenlemesi çalışanlar açısından memnuniyet verici olsa da sanayiciler bu düzenlemenin yaratacağı sorunlar nedeniyle oldukça endişeli. Hem yüklü tazminat ödemeleri hem de nitelikli iş gücü kaybı sanayicileri kara kara düşündürüyor.



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete’de yayımlanarak uygulamaya girmesinin ardından yaklaşık 2,5 milyon kişiye emeklilik hakkı doğdu. Çalışanlar yeni düzenlemeden dolayı sevinirken, sanayiciler ise endişeli.

Sanayicilerde ‘EYT’ endişesi! İşgücü kaybı ve yüklü tazminat ödemeleri sanayicileri zorlayacak!

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz, EYT düzenlemesi nedeniyle sektörün nitelikli işgücü kaybına uğrayacağını belirtiyor. Karadeniz, uzun zamandır artan girdi ve enerji maliyetleri ve daralan iç pazar kapasitesi nedeniyle kar marjlarının daraldığını belirterek sanayi şirketlerinin EYT kaynaklı nitelikli işgücü kaybı ve tazminat yükü karşısında daha da zorlu bir sürece gireceğini ileri sürdü. Karadeniz, özellikle mevcut konjonktürde finansmana erişimin kısıtlı olmasının işleri daha da çıkmaza sokacağını belirtti.

KREDİ DESTEĞİ ŞART!

Karadeniz, daha önce kıdem tazminatı ödemeleri dolayısıyla destek talepleri olduğunu hatırlatarak, “Bu konuda KGF desteği verileceği deklare edilmişti. Ancak bugün gelinen noktada çok sayıda çalışan EYT başvurusunda bulunmuş durumda iken desteğin maiyetinin ve şartlarının hala belirsiz durumda olması sanayicileri tedirgin ediyor” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön