22 / 07 / 2024

Sandık görevlisi nasıl olunur? 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi olmak için nereye başvurulur?

Sandık görevlisi nasıl olunur? 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi olmak için nereye başvurulur?

Seçim yaklaşırken, sandık görevlisi nasıl olunur, nereye başvurulur? soruları sorulmaya başlandı. İşte detaylar!




SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2023 NE KADAR?

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde görev alacak sandık görevlisi ücretleri henüz netlik kazanmadı. Konu ile ilgili gerekli açıklamalar geldiği zaman Yüksek Seçim Kurulu’nun yapacağı açıklamalar, haberimizde yer alacaktır.

2019 yılında yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevli ücretleri şu şekildeydi;

  • Başkan ve Üyeler: 261,00 TL iken,
  • Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL’ydi.

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dâhil) askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemezler.

Bununla birlikte sandık görevlisi olmak için gerekli şartlar arasında

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunmalıdır,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir,
  • Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak gibi şartlar bulunur. Ancak başvuruların başlayacağı dönemde sandık görevlisi olma kriterleri için seçim kurullarının son dakika duyuruları takip edilmesi gerekir.

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU NEREYE VE NASIL YAPILMAKTADIR?

Seçimlerde görev yapacak olan sandık görevlileri çeşitli kategorilere ayrılmaktadır. Bunlardan biri de siyasi partilerin belirlediği sandık görevlileri olmaktadır. Siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlilerini belirlemek adına Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunabilirler. Bu başvuru, belirlenen kişilerin adlarının ve diğer bilgilerinin yer aldığı bir formun doldurulması ile gerçekleştirilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön