04 / 05 / 2024

Sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar?

Sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar?

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi adına geri sayım devam ediyor. Sandık görevlileri için belirli bir ücret ödemesi yapılacak. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…



Seçimlerin yaklaşması ile birlikte vatandaşlar nasıl sandık görevlisi olabilecekleri konusunda araştırmalara başladı. Sayılı gün kalan genel seçimlerde sandık görevlisi olmak isteyenler için başvuru tarihleri belli oldu. Sandık görevlisi olabilmek için istenilen şartlar açıklandı. Sandık görevlilerine alacaklar ücretler için de bir açıklama geldi.

Sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar?

2023 sandık görevlisi

2019 yılındaki yerel seçimlerde sandık görevlileri ücretleri başkan rüyalar için 261 Türk Lirası olarak ödendi. Bu tutar siyasi parti temsilcileri için 130 Türk Lirası oldu. Bu yılda bu ücretler üzerinde artış yaşanacağı açıklandı. Siyasi partilere seçecekleri sandık görevlilerine seçme internet üzerinden yapılamıyor. Başvurular doğrudan Yüksek Seçim Kurulu üzerinden yapılıyor.

Henüz başvuruların başlamadığı gibi sandık görevlisi için güncel ücretler hakkında bir duyuru yayınlanmadı. Geçtiğimiz dönemdeki seçimlere bakıldığında ücretler bazında yükseltme yapılacağı öngörülüyor.

Seçimlerin yaklaşması ile birlikte vatandaşlar nasıl sandık görevlisi olabilecekleri konusunda araştırmalara başladı. Sandık görevlisi olabilmek için istenilen şartlar belli oldu. Sandık görevlilerine alacaklar ücretler için de bir açıklama geldi.

14 Mayıs’ta düzenlenecek olan yerel seçimlerde sandık görevlisi olarak başvuru yapmak isteyen adayları ilişkin herhangi bir tarih açıklaması yapılmadı. Seçimde görev yapacak olan sandık görevlileri için başvuru tarihleri merak konusu oldu. Bu yıl verilecek ücretlerde güncelleme yapılacağı biliniyor. Başvurular Yüksek Seçim Kurulu üzerinden yapılacak.


Geri Dön