27 / 04 / 2024

Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 emlak danışmanı ücretleri ne kadar?

Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 emlak danışmanı ücretleri ne kadar?

Emlakçılık yeni bir meslek olmasa da emlak danışmanlığı kendini güncelleyebilen yeni bir iş alanı oldu. Peki, Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 yılında emlak danışmanı ücretleri ne kadar?



Konut piyasasında en çok emlakçı terimi duyulsa da son denemde emlak danışmanlığı terimi de geçiyor.

Gayrimenkul piyasasında en çok tercih edilen mesleklerinden olan emlak danışmanlığı; gayrimenkul alım, satım ve kiralama işlerine aracılık eden bir görevi üstlenir.

Danışmanın temel görevi, müşterinin beklentisine hitap eden ürünü sunmak ya da istediği hedefe ulaşmasını sağlamak. Bir diğer adıyla gayrimenkul danışmanı, alım-satım işlerinin arka planında olurken kendi yararına olacak yetkinlikler ile de meşguldür.

EMLAK DANIŞMANI NASIL OLUNUR?

Liseden mezunu olan herkes, ÖSYM tarafından yapılan üniversite giriş sınavına girerek, gerekli puan alıp üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan İktisat, İşletme ve Emlakçılık gibi bölümlerinden mezun olabilir. Aynı zamanda devlet kurumları ya da özel kurumlar tarafından açılan Emlak Danışmanlığı kurslarına da katılarak meslek sahibi olunabilir.

EMLAK DANIŞMANI NE İŞ YAPAR?

Uzaktaneğitim'de yer alan bilgiye göre, emlakçılık yeni bir meslek dalı olmasa da emlak danışmanlığı kendini güncelleyebilen bir iş alanı hâlini buldu. Bu kapsamda kendini güncelleyebilen bir iş alanı, farklı sorumluluklara ve görevede açık olur. Emlak danışmanının işleri, hedeflediğini aşamalara göre farklılık gösterebilir.

Emlak danışmanı oluşturduğu portföyü tüketicilere sunar ve müşterinin geri bildirimi sonucu satım-alım işlemlerine aracılık yapar. Bu noktada bir emlak danışmanı, danışmanlık hizmeti çerçevesinde müşteri odaklı ilerleme kaydeder,

Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 emlak danışmanı ücretleri ne kadar?

Kısacası kişilerin satım-alım işlerinden en iyi şekilde faydalanmaları adına doğru ürüne yöneltme işini uygular. Müşterinin talep ve beklentilerine uygun konutu, alıcı ve satıcı arasındaki iletişim yoluyla sunar.

İşte emlak danışmanının yerine getirilmesi beklenen o görevler;

Bulunduğu konumun müşteri potansiyeline ilişkin bilgi edinir ve kendi bölgesine aşina olarak hedef kitlesine uygun gayrimenkulleri inceler,

Konutları portföy çalışmasında sunmadan önce araştırır, bakım ve onarım faaliyetlerini bir ekip dahilinde sürdürür,

Emlak danışmanı, müşterisi ile iletişim hâlinde olarak alıcı-satıcı ilişkisine aracılıkta bulunur,

Hak sahibi ile alıcı arasındaki muhtemel sorunlara çözüm yolları sunarak konutun satışında ya da kiralamasında gerekli sözleşme maddelerini belirler ve her iki tarafa da sözleşmeyi aktarır,

Sözleşmeyle birlikte prosedürler ve resmi evraklar hakkında müşteriye danışmanlıkta bulunur,

Emlak sektöründe danışmanlık hizmetine uygun olacak şekilde yatırım destek önerilerinde bulunur,

Müşterinin isteği noktada maliyet ve beklentiye uygun gayrimenkulleri araştırır ve lokasyon ile bölgenin genel bir incelemesini sunar,

Eğer bir emlakçılık kurumu veya ekiple ile çalışıyorsa genel değerlendirme ve analiz işiyle uğraşır.

EMLAK DANIŞMANI MAAŞLARI NE KADAR?

eleman.net verilerine göre, Emlak Danışmanı 2023 yılında ortalama 31.900 Türk Lirası maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Emlak Danışmanı, 2023 Ocak ayında ortalama 25.740 TL maaş alırken, 2022 Temmuz ayında ise ortalama 15.972 TL maaş alıyordu.

Asgari ücrette son dakika! Zam için tarih belli oldu!

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks'tan Türk Lirası açıklaması! Adil değeri 21 TL! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sıkıntılar bitmek bilmiyor! Şimdi gündem de tahliye taahhütnamesi krizi var!


Geri Dön