04 / 05 / 2024

Asgari ücrette son dakika! Zam için tarih belli oldu!

Asgari ücrette son dakika! Zam için tarih belli oldu!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücretle ilgili kritik tarih de belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024'te geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı 1 Aralık tarihinde yapacak. 



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, başkent Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücretle ilgili kritik tarihi de duyurdu. NTV'nin aktardığı detaylara göre Cevdet Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun mevzuat gereği 1 Aralık tarihinde çalışmalara başlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz şunları dile getirdi: "Bu sene asgari ücrete yüzde 114 oranında zam yapıldı. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret artışı, enflasyonun çok üzerinde oldu. Üstüne bir de asgari ücrete kadar olan ücretlere vergi muafiyeti geldi. Bunun bütçeye maliyeti 500 milyar TL şeklinde oldu.

Söz konusu asgari ücret belirlenirken müzakereler, üçlü mekanizmayla yürütülüyor. Yalnızca kamunun perspektifi, zammı belirlemekte yetmez. İşçi, işveren tarafları da bulunuyor. Sosyal diyalog mekanizması yürütülmeden perspektif belirtmek de doğru olmaz. İşverenler de işletmelerin devamlılığı, kayıtdışılığın önlenmesi gibi yaklaşımlarla masada olacak. Tarafların neler söyleyeceğini görelim."

Asgari ücrette son dakika! Zam için tarih belli oldu!

"7 BİN 500 LİRADAN AZ ALANLARA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada, emekli maaşlarına yönelik ocak zammı ile ilgili de bazı detaylara değindi. Cevdet Yılmaz şöyle konuştu: "Emekli maaşlarında reel olarak ciddi bazı artışlar oldu. Fakat son dönemdeki enflasyon, emekli maaşlarında da tartışma yarattı. Sene sonunda memur zammının ne olacağı toplu sözleşmeyle belli. Memurun zammı, memur emeklilerine de yansıyacak. İşçi emeklileri normalde biraz daha az alıyor. Orayı da dengelemek gerekiyor gibi bir durum var. 7 bin 500 Türk Lirası altındaki maaşlar için bütçe imkanlarını zorlayarak elimizden gelenleri yapacağız. Fakat bunu yaparken depremi ve enflasyonla mücadeleyi unutmamak lazım."

"KAYNAKLARI DENGE GÖZETEREK KULLANMAMIZ GEREKİYOR"

Ücret zamları ile ilgili de önemli değerlendirmeler yapan Cevdet Yılmaz, "Enflasyonla mücadele, toplumsal fedakarlıklar da gerektiriyor. Sosyal medya ya da başka mecralarda gerçeklerden kopuk algı oluşturulması, kalıcı refah artışı getirmiyor. Denge çok önemli. Belli bir kesime zam verilip diğerlerine verilmezse denge bozuluyor. Adaleti sağlamalı, kaynaklarımızı denge gözeterek kullanmalıyız." diye konuştu.
 

Tapu müdürlüklerinde 2 buçuk milyonun üzerinde kimlik doğrulama işlemi yapıldı!

Et fiyatlarına peş peşe zam! 15 günde 45 lira zam gelmişti, yeni zam yolda...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön