21 / 05 / 2024

Şanlıurfa Eski Hal Pazarı'ndaki 7 iş yeri yıkıldı!

Şanlıurfa Eski Hal Pazarı'ndaki 7 iş yeri yıkıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından eski sanayi bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde eski hal pazarında bulunan iş yerlerinin yıkımına başladı. Eski hal pazarında teslim edilen bağımsız iş yerlerinden 7 tanesi yıkıldı...




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından eski sanayi bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde eski hal pazarında bulunan işyerlerinin yıkımına başladı. 

Basın mensuplarının edindiği bilgilere göre Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı bünyesinde kentsel dönüşüm alanı olan eski hal pazarında teslim edilen bağımsız işyerlerinden 7 tanesi çevre güvenliği alınarak güvenli bir şekilde yıkımı gerçekleştirildi. 

Şanlıurfa'nın en önemli kentsel dönüşüm merkezlerinden biri olan eski sanayi sitesi ve çevresinde bulunan eski hal pazarında bulunan esnafla anlaşmaların sürdüğü, bunlardan eski hal pazarı bölgesinde bulunan 68 bağımsız işyeri ile anlaştıklarını belirten Belediye Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yahya Ürün, iş yeri sahipleri tarafından teslim edilen 7 tanesinin yıkımını belediye olarak geçeklestirdiklerini belirtti. 

Kalan işyerlerin ise peyderpey yıkımın yapılarak kentsel dönüşüm alanın dönüşümüne hazırladıklarını belirten Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yahya Ürün, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç'in talimatları doğrultusun kentin merkezinde bulunan kentsel dönüşüm alanını Şanlıurfalıların daha modern bir yaşam merkezine kavuşması için çalıştıklarını ifade etti. 


Günboyu


Geri Dön