28 / 04 / 2024

Şanlıurfa Haliliye'de kaçak yapılaşmanın önüne geçildi!

Şanlıurfa Haliliye'de kaçak yapılaşmanın önüne geçildi!

Haliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde kaçak yapıyla mücadele konusunda çalışmalarına devam ediyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde kaçak yapıya izin vermiyor.



Bölgelerde günlük olarak kontrollerini sürdüren ekipler, ruhsatlı yapı kurmak isteyen vatandaşlara ise yapılması gereken işlemler hakkında bügüer veriyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde kaçak yapıya izin vermiyor. Ekipler, günlük olarak inşaatların yoğun olduğu bölgelerde kontrollerini sürdürerek, imara aykırı kat çıkmak isteyenlere de müdahale ediyor. Haliliye Belediyesi'nin kurulduğu Nisan 2014 tarihinden itibaren Yapı Kontrol Müdürlüğü, 13 aylık sürede 494 ayrı şikayeti değerlendi. 125 tutanak tanzim eden Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, imara aykırı 183 yapıyı da durdurdu. Kat fazlası çıkmak isteyen 201 yapının kalıp, filiz ve kolonunu söken Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 67 inşaatla ügüi de yasal işlem yaptı. Kontrol edilen bölgelerde 2'si hazine arazisinde olmak üzere toplam 27 kaçak yapıda Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılarak, kaçak yapılaşmanın önüne geçildi. 


Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bölgelerde yaptığı denetimlerde kat hakkı bulunan ve kat çıkmak isteyen vatandaşlara da yapması gereken yasal işlemler konusunda bilgiler veriyor. Ekipler, denetlediği inşaatlarda da işçileri çevre güvenliği alması ve ruhsatın dışına çıkmamaları konusunda uyarıyor. 


GAP Gündemi


Geri Dön