30 / 04 / 2024

Şanlıurfa Hilvan ve Akziyaret’teki okullar açıldı!

Şanlıurfa Hilvan ve Akziyaret’teki okullar açıldı!

Şanlıurfa'da Hilvan ve Akziyaret’te hayata geçirilen ve inşaatı tamamlanan okullar hizmete açılmaya başladı.  



Şanlıurfa'da hayata geçirilen Hilvan Mustafa Kemal Ortaokulu ve Akziyaret Ortaokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Şanlıurfa63'te yer alan habere göre, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in göreve başlamasından itibaren yapımı için büyük çaba harcanan ve 2017 Ocak ayında ihale edilerek yapımına başlanan 393 okuldan inşaatı tamamlananalar hizmete açıldı.

Şanlıurfa’da eğitim fiziki altyapısı sorununu sıfırlamak, tüm okullarda tek dönem eğitim sistemine geçmek amacıyla başlatılan seferberlik kapsamında yapımına başlanan okullardan, Hilvan Mustafa Kemal Ortaokulu ve Akziyaret Ortaokulu, gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Sabah saatlerinde Hilvan’a giden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2017 Ocak ayında inşaatına başlanan ve bir yıl dolmadan tamamlanarak hizmete açılan Hilvan Mustafa Kemal Ortaokulu ile Akziyaret Ortaokulu açılış törenine katıldı.

Okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve Hilvanlı vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Erin, okulun salonunda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Şanlıurfa’nın eğitim öğretimdeki başarı seviyesini yükseltmek için öncelikle eğitim yuvalarına olan ulaşımı kolaylaştırmakla işe başladıklarını söyleyerek, 100 ve üzerinde öğrenci taşınan tüm yerleşim birimlerinde okul yaparak, taşımalı eğitimi sonlandırmak için önemli mesafe kat etiklerini belirtti.


Geri Dön