28 / 04 / 2024

Şanlıurfa Abide Köprülü Kavşağı açılış töreni yapıldı!

 Şanlıurfa Abide Köprülü Kavşağı açılış töreni yapıldı!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Şanlıurfa Abide Köprülü Kavşağı ve diğer yatırımların ortak açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 1-1,5 ay kadar önce Urfa'yı ve Akçakale ilçesini ziyaret ettiğini hat



Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''2012 yılında 59 milyon Türk Lirası'yla belki de İstanbul'dan sonra en fazla kaynak ayırdığımız ilimiz Urfa oldu'' dedi. 

     Dinçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Şanlıurfa Abide Köprülü Kavşağı ve diğer yatırımların ortak açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 1-1,5 ay kadar önce Urfa'yı ve Akçakale ilçesini ziyaret ettiğini hatırlattı. 

     Urfa'nın eğitim sorunlarını baştan sona gözden geçiren bir çalışmayı birlikte yaptıklarını ve bu çalışma esnasında bazı bilgileri paylaştığını anlatan Dinçer, ''Urfa, yatırım açısından hükümetimiz için her zaman öncelikli illerimizinden birisi olmuştur. Her alanda sağlık, eğitim, ulaştırma, teknoloji, hangi alanda olursa olsun yapılan yatırımlarda Urfa bu önceliğini her zaman korudu ve kolladı'' diye konuştu. 

     2002 yılına kadar Şanlıurfa'da tüm Cumhuriyet tarihi boyunca 4 bin 901 dersliğin yapıldığını, 2003 yılından itibaren bugüne kadar ise 6 bin 91 derslik yaptıklarını ifade eden Bakan Dinçer, bu alandaki artışın yüzde 150'den daha fazla olduğunu vurguladı. 

     Şanlıurfa'da bugün 10 bin 902 derslik bulunduğuna işaret eden Dinçer, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

     ''Aynı zamanda teknolojik altyapı itibarıyla de çok önemli gelişmeler katedildi. Neredeyse yok denecek kadar azken bugün Urfa'mızda 18 bin 754 bilgisayarla okullarımızın pek çoğuna bilgisayarlı altyapı yatırımı sağladık. Bin 357 okulda ADSL bağlantısıyla internet hizmeti sunuyoruz. Bugün Urfa'mızda genel liseler arasında bütün okullarımıza akıllı tahtayı döşedik ve FATİH Projesi de bu vesileyle gelmiş bulunuyor. Artık bugün okullarımızda, genel liselerde akıllı tahta var. Önümüzdeki günlerde sizlere tablet bilgisayar dağıtımına başlayacağız. Gelecek yıldan itibaren bütün meslek liselerimize ve bütün imam hatip okullarına olmak üzere orta öğretimdeki bütün okullarımızın hepsine akıllı tahta ve tablet bilgisayar getireceğiz.'' 

     Bakan Dinçer, Şanlıurfa'ya 2002 yılına kadar aşağı yukarı 8 bin civarında öğretmen atanmışken bugün 17 bin 400 civarında öğretmenle hizmet sunduklarını söyledi. Son birkaç yılda 6 bin 800 civarında öğretmen görevlendirdiklerini dile getiren Dinçer, şunları kaydetti: 

     ''Yine Urfa'mızda bugün 13 yeni okulun, tesisin açılışını yapıyoruz. Aşağı yukarı 40 milyon TL'lik yatırım bu. 2012 yılında biz Urfa'ya 19 milyon liralık yatırım için ödenek ayırmıştık ama bu yatırım dışı ödeneğin dışında yaklaşık olarak 39 milyon TL, yani bütçe dışının tam iki katı kaynağı Urfa'ya okul yaptırmak üzere ayırmış bulunuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak başka şehirlerde kullanılmamış, bakanlığımızın genel müdürlüklerinde kullanılmamış kaynaklar varsa bulduk ve buradan 10 milyon TL Urfa'ya gönderdik. Yeni okullar yapılması için yeni kaynaklar ayırdık. 2012 yılında 59 milyon Türk Lirası'yla belki de İstanbul'dan sonra en fazla kaynak ayırdığımız ilimiz Urfa oldu. Urfa'ya hayırlı olsun.'' 

     

     -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik- 

     

     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, ''Türkiye'nin doğusunda, Şanlıurfa'nın hemen yanı başında savaş ve rejim çatışmaları var. Batıda ise ekonomik durgunluk ve iflaslar var, ülkelerin kredibilitelerinin sorgulandığı bir süreç yaşanıyor. Bunların ortasında Türkiye her alanda gelişiyor'' dedi. 

     Şanlıurfa'yı, ''bereketin ve kardeşliğin şehri'' olarak nitelendiren Çelik, bölgede farklı kültürlerden insanların bir arada yaşadığını söyledi. Bölgedeki ülkelerde yaşanan olaylara rağmen Türkiye'nin büyümesini sürdürdüğüne işaret eden Çelik, şöyle devam etti: 

     ''Türkiye'nin doğusunda, Şanlıurfa'nın hemen yanı başında savaş ve rejim çatışmaları var. Batıda ise ekonomik durgunluk ve iflaslar var, ülkelerin kredibilitelerinin sorgulandığı bir süreç yaşanıyor. Bunların ortasında Türkiye her alanda gelişiyor. Yatırımlarını sürdürüyor. Türkiye, bunların arasında yeşeren bir ülke olarak dünyada konuşuluyor. Bunlar nasıl oldu- Dirayetli yönetiminizle oldu sayın Başbakan'ım. Siyasi, ekonomik alanda çığ altında kalan Türkiye'ye çağ atlattınız. Doğu, batı demeden 81 vilayetimize eşit ve adil hizmet sunma anlayışını yerleştirdiniz. 'Temel at git Ankara'ya yat' anlayışını ortadan kaldırdınız. Türkiye'yi içeride istikrarlı dışarıda itibarlı bir ülke haline getirdiniz.'' 

     Faruk Çelik, bugün açılışı yapılacak Abide Köprülü Kavşağı'nın temelinin 6 ay önce atıldığını hatırlatarak, ''Şanlıurfalılar için çile merkezine dönüşen kavşağın 2012 yılında açılacağı sözünü vermiştik, Allah'a hamdediyorum 2012 dolmadan açıyoruz'' dedi. 

     Şanlıurfalılara her alanda verdikleri sözü tuttuklarını anlatan Çelik, meydan projelerinin en kısa sürede tamamlanacağını, ayrıca ilçe yıllarının eksikliğinin giderilmesi için çaba içerisinde olduklarını belirtti. 

     Şanlıurfa'nın, ''Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden biri'' olacağına dikkati çeken Bakan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sağlayacak en önemli şehirlerden birinin Şanlıurfa olacağını dile getirdi. 

     ''Sorunları torunlara bırakmama mücadelemizi sürdüreceğiz'' diyen Faruk Çelik, kentin en önemli sorunları arasında yer alan elektrik ve tarımsal sulama alanındaki sorunların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle kısa sürede çözüleceğini sözlerine ekledi. 

     Vali Celalettin Güvenç de ''6 ay içerisinde ikinci defa ilimize teşrif eden, uğurlarıyla, bereketiyle ilimize gelen, yeni yatırım tesislerinin açılışını yapan Başbakanımız'a minnet ve şükranlarımı sunuyorum'' dedi. 

     Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katıldı. 

     


Geri Dön