02 / 05 / 2024

Şanlıurfa müze şehri olacak!

Şanlıurfa müze şehri olacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'yı kültür ve turizmde marka şehir yapacaklarını söyledi. Haleplibahçe'de kurulacak Arkeoloji müzesi, Edessa Mozaik Müzesi, Arkeo park ve anfi tiyatro için 7 milyon liralık ödenek ayrıldığı belirtild



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da basın mensupları ile bir araya geldi. 4 yılda yapmayı taahhüt ettikleri 400 proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Çelik, yapılacak olan Arkeoloji müzesi, Edessa Mozaik Müzesi, Arkeo park ve anfi tiyatro projelerini hatırlattı. Bunlar için 7 milyon lira ödenek ayırdıklarını anlatan Çelik, Şanlıurfa'nın diğer önemli tarihi mekanlarının onarımı için de 10 milyon ödenek ayırdıklarını kaydetti.

Çelik, Ayrıca Harran-Şuayip- Soğmatar-Viranşehir turizm yolunun da karayollarının da 2012 yatırım programına alındığını açıkladı.

Öte yandan Şanlıurfa'da yapılması planlanan ve Güneydoğu'nun en büyük kültür merkezi olacağı söylenen proje için 2 milyon 500 bin lira ödeneğin ayrıldığını hatırlatan Çelik, ancak bu kültür merkezini kongre merkezine çevirme planları üzerin de de çalıştıklarını ifade etti.
Sabah


Geri Dön