06 / 05 / 2024

Şanlıurfa Paşabağı'nda kentsel dönüşüm durdu mu?

Şanlıurfa Paşabağı'nda kentsel dönüşüm durdu mu?

Şanlıurfa'da kentsel dönüşümünün yapıldığı Paşabağı'nda bulunan eski sanayi sitesinde yıkım çalışmalarının yaklaşık 3 aydır durduğu öğrenildi. Yetkililerle anlaşmayan ve Evren Sanayi'ye taşınmayan mülk sahipleri sanayiden çıkmıyor.



Şanlıurfa'da kentsel dönüşümünün yapıldığı Paşabağı'nda bulunan eski sanayi sitesinde yıkım çalışmalarının yaklaşık 3 aydır durduğu öğrenildi. Yetkililerle anlaşmayan ve Evren Sanayi'ye taşınmayan mülk sahipleri sanayiden çıkmıyor. Kentsel dönüşüme karşı olmadıklarının söyleyen esnaf mülklerine biçilen değerin çok düşük olmasından şikayetçi. Belediyenin kendilerine verdiği sözleri tutmadığını iddia eden esnaf, kendilerinin kentsel dönüşüme karşıymış gibi bir imaj çizilmesinden de oldukça rahatsız olduğunu dile getirdi. 


"HAKKIMIZ VERİLMEZSE DÜKKANLARIMIZI VERMİYORUZ" 

Mülk sahiplerinin mağdur olduğunu ifade eden sanayi esnafı Salih Özer, "Bize verilen fiyat dağ başındaki tarlaya verilen bir fiyat. Bize düşük fiyat verdikleri için biz anlaşmıyoruz. Başlatılan 1 'inci etap durduruldu. Çünkü burada aldığım tapudaki alanım 250 metre kare fakat belediye bana 137 metrekareli bir dükkan veririz. Benim 85 metrekaremi öldürüyor. Belediye ancak ya burayı üstümüze yıkar yada gelip kepçe ile dükkanımızla yerle bir ederler. Ortada büyük bir rant var. Burası Urfa'nın en değerli yeri iken bize düşük fiyat verildi. Burada inşaat çalışmaları yaklaşık 3 aydır durmuş" ifadelerini kullandı. 


"Sanayi Madde Bağımlılarıyla Doldu" 


Sanayinin madde bağımlılarının mesken edindiğini söyleyen esnaflardan Fikret Çankı," adamın 200 bin TL'lik dükkanına devlet 100 bin TL 150 bin TL fiyat veriyor. Adamda işyerini satmak istemiyor. Madde bağımlıları burada gelip gidiyor. Kimse burada kalmak istemiyor. Burada yıkıntı olduğu için madde bağımlıları çoktur" dedi. 


Ceylanpınar Gazetesi


Geri Dön