03 / 05 / 2024

Şanlıurfa Yenice Kapalı Spor Salonu'nun temeli atıldı!

Şanlıurfa Yenice Kapalı Spor Salonu'nun temeli atıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 250 kişilik Yenice Kapalı Spor Salonunun temelini attı. Törende Eyyübiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 18 çok amaçlı taziye evlerinin anahtarları da muhtarlara teslim edildi.



Büyükşehir Belediyesi’nin 6 bin 423 metrekare üzerine kuracağı Yenice Spor Salonu temel atma törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Akçakale Belediye Başkanı Abdülkadir Ayhan, STK temsilcileri, muhtarlar, minik sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

350 günde yapılması planlanan kapalı spor salonunda, voleybol, basketbol ve hentbol sahaları ile sporcuların antrenman yapabilecekleri alanlar olacak. İdare birimleri, soyunma alanları ve 250 seyirci kapasiteli alan da buna dahil olacak.


GENÇLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Şanlıurfa için önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, "İki anlamlı programı aynı anda gerçekleştiriyoruz. Eyyübiye Belediyemiz tarafından yapılan 18 çok amaçlı salon ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz tarafından Yenice mahallemize kazandıracağı kapalı spor salonu. Yenice Mahallemiz son derece yeni gelişen bir mahalle. Mahallede bulunan gençlerimize yapılacak çok hizmet var. Mevcutta bulunan bir çok spor tesisinin olmasına rağmen Şanlıurfa’mızda gençlerimiz çok. Bu yüzden spor tesislerini arttırmalıyız. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklara kaptırılmaması için anne, baba başta olmak üzere herkesin gençlerimize sahip çıkması gerekiyor"diye konuştu.


MUHTARLARA ANAHTAR TESLİM EDİLDİ

Belediye başkanlarının Eyyübiye bölgesindeki tapu sorunun çözmek için çalıştıklarını söyleyen Bakan Çelik, "Eyyübiye bölgesinin ana sıkıntılarından biri olan tapu sorununu da belediye başkanlarımız hukuki süreçlerini devam ettiriyor. Allahın izniyle tapu sorunun meclisten geçirerek sorunlarını birlikte çözeceğiz. Bu anlamlı tesisi kuran başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


GENÇLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

Hükümetin gençler üzerinde yapmış olduğu önemli yatırımları anlatan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Hükümet tarafından Şanlıurfalı gençlere yapılan yatırımlar en yakındaki yatırımları ikiye katlamış bulunmakta. Okullar, gençlik merkezleri, kütüphaneler ve kültür merkezleri gençlerimiz için. Şanlıurfa nüfusu genç bir ilimiz, yarınlarımızı emanet edeceğimiz insanlarda siz gençlersiniz. Bu yüzden Şanlıurfa’nın merkezinde ve ilçelerinde gençlerimiz için gençlik merkezleri yapılmaktadır " diye konuştu.


BÜYÜK PROJELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİYORUZ

Kapalı Spor Salonun Temel Atma Töreni’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, "Allahın izniyle büyük projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Şanlıurfa’ya ve gençlerimize hayırlı olsun" dedi.

Öte yandan temel atma töreninde Eyyübiye Belediyesi tarafından 18 Mahallede yapımı tamamlanan taziye evlerinin anahtarları da muhtarlara teslim edildi

Burada bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Eyyübiye Belediyesi olarak mahallelerimize çok amaçlı taziye evi yapıyoruz. İnşallah bu çalışmaların devamı gelir. Bu gün 18 Mahalle muhtarımıza anahtarlarını teslim edeceğiz. Bütün çalışmalarımızda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve bütün ilçelerle birlikte koordinasyonlu bir şekilde çalışacağız. Yenice Mahallemizde kurulan kapalı spor tesisin bütün Şanlıurfa’ya ve Eyyübiye’ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi

Konuşmalarının ardından temel atma töreni gerçekleştirilerek 18 muhtara taziye evinin anahtarı teslim edildi.



Hürriyet 


Geri Dön