28 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da konut satışları ne durumda?

Şanlıurfa'da konut satışları ne durumda?

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Sadık Sade, konut ve inşaat sektörünün durma seviyesine geldiğini ifade ederek, “Yüzde 35'i sağlayan bir sektörü bitirmek için sanki üretim yapan firmalarla, kamu bankaları ve belediyeler bir olmuş” diye konuştu...



Konut ve inşaat sektörünün Şanlıurfa’da iyiye gitmediğini söyleyen Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şubesi Başkanı Sadık Sade, sektörün artan fiyatlar ve bürokratik engeller nedeniyle olumsuz bir sürece girdiğini söyledi.

Gazete İpekyol'da yer alan habere göre Sade, “Sadece sıfır dairelere şu anda indirim yapılıyor. Aslında bunun sadece sıfır dairelere değil bütün konutlara yansıtılması gerekir. Tabii ki diğer taraftan da müteahhidi bitirdiler.  Belediyedeki bürokratik sıkıntılardan dolayı bitirdiler. Bürokratik sıkıntılar hala devam ediyor. Bir müteahhit nasıl ki bir finans kurumuna giren bir iş adamı potansiyel suçlu görülüyorsa belediyelere giden bir müteahhit de potansiyel suçlu olarak görülüyor. Bir defa yerelde kalkınmamız için bu belediyelerin bürokratik sıkıntılarının önce giderilmesi lazım. Giderildiği zaman konut üretimi olur, konut üretimi olduğu zaman ister istemez satış olur, piyasadaki fiyatlar düşer. Şu anda Şanlıurfa’da yeni temel kazan yok, yeni proje yapan yok. Belli firmalar dışında bu sektörde artık ayakta durabilen yok. Sebebine gelince biraz önce bahsettiğim gibi üretilen ürünlerin dolara elverişli olarak fiyatının yükseltilmesi dolardaki düşüşe yansımaması. İkinci bir neden belediyelerdeki bürokratik engeller. Bu konuların giderilmesi lazım ki sektörün önü açılsın. İnşaat sektörü Şanlıurfa için çok önemli. Türkiye'de yüzde 8 olan inşaat sektörü Şanlıurfa'da yüzde 35’leri buluyor. 19.2 yaş ortalaması olan bir nüfusumuz var, işçi sayımıza baktığımız zaman 300 - 400 binlerde olan işçi sayımız var. Geneli konuştuğumuz zaman Suriyelileri katmıyoruz buna. Yüzde 35'i sağlayan bir sektörü bitirmek için sanki üretim yapan firmalarla, kamu bankaları ve belediyeler bir olmuş” ifadelerinde bulundu.

Şanlıurfa Kale Eteği'ndeki yıkımlarda sona gelindi!


Geri Dön