27 / 04 / 2024

Şanlıurfalılara müjde! Haliliye'de 4 mahalle kentsel dönüşüme giriyor!

Şanlıurfalılara müjde! Haliliye'de 4 mahalle kentsel dönüşüme giriyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 4 mahalleyi kentsel dönüşüm kapsamına aldı. İşte yeni dönüşüme ilişkin tüm detaylar...



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında alınan karar kapsamında Haliliye ilçesinde yer alan 4 mahalle kentsel dönüşüm ve gelişim proje kapsamına alındı.

2023 yılı Kasım ayı birinci birleşim meclis toplantısı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi meclis toplantı salonunda düzenlendi.

Yoklama ve açılış konuşmalarından sonra gündem maddelerinin okunmasına geçildi.

Okunan gündem maddeleri içerisinde, Hızmalı, Karakoyunlu, Atatürk ve Şehitlik Mahalleri sınırları içerisinde kalan 23 hektarlık alanının kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanına alınması meclis üyelerinin oluruna sundu.

Teklif, AK Parti, Saadet ve MHP Meclis Üyelerinin oy çoğunluğuyla onaylanırken HDP Meclis Üyeleri ise teklife ret oyu kullandı.

Urfanatik'te yer alan detaylara göre, Kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Hasan Yetkin, daha önce Karakoyun Mahallesi sınırları içerisinde 6 hektar alanın iptal edildiğini söyledi. 

Bu proje alanının bütünlüğünün sağlanabilmesi için Karakoyunlu, Şehitlik, Hızmalı ve Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde kalan yaklaşık 23 hektar alan daha ilave edilmesi gerektiğini söyleyen Yetkin, "Bu açıdan birinci etaptaki çalışmalarımız sonucunda burayı da kazanılması gerektiğine inandık ve meclise bu konuyu taşıdık" dedi.

Şanlıurfalılara müjde! Haliliye de 4 mahalle kentsel dönüşüme giriyor!

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen Karakoyun Mahallesindeki eski yapıların yıkım çalışmaları sürdürülüyor. 573 bağımsız yapının yer aldığı Karakoyun Mahallesinde eski yapılar yıkılarak yeni bir yaşam alanı inşa edilecek.

Kale Eteği, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahalleleri, Kızılkoyun Nekropol Alanı, Kızılay Bahçesi, Belediye Bahçesi alanlarında başlattığı dönüşümü bitiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karakoyun Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Dönüşüm başlattığı Karakoyun Mahallesindeki 573 yapıdan yaklaşık 200’ü ile uzlaşmaya varılarak tahliye ve yıkım çalışmalarını sürdürüyor.

Proje alanı tarihi dokuyla yeni doku arasında bir köprü görevi olan Karakyoun Deresi ile şehirlerarası bağlantıyı kolaylaştıran İpekyol Bulvarının kesiştiği noktada, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Bediüzzaman Mezarlığı ve Balıklıgöl odağında bulunuyor. Yaklaşık 7 hektarlık alanı kapsayan proje alanında yeşil bir aks sağlanması amacıyla her detay titizlikle düşünüldü.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Hayat City Mahmutbey'de yüzde 60 peşin 18 ay vade fırsatıyla!

Büyükşehir belediyesinden satılık 35 gayrimenkul!


Geri Dön