07 / 05 / 2024

Sapphire Levent'te, metrekaresi 12 bin dolara!

Sapphire Levent'te, metrekaresi 12 bin dolara!

Avrupa 'nın en yüksek binası İstanbul Sapphire, bugün açılıyor. Projede yer alan Sapphire çarşı 'nın yılda 15 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor



Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından 250 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen İstanbul Sapphire, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın katılımı ile açılacak.

261 metre anten yüksekliği ile Türkiye 'nin ve Avrupa 'nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire, Seyir Terası, Sapphire çarşı ve
Residance 'dan oluşuyor.

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, şu anda 150 'ye yakın markaya ev sahipliği yapan Sapphire çarşı 'nın kültürel mirastan gelen tarihi tat ve lezzetler ile modern alışveriş olanaklarını bir arada sunduğunu kaydetti. Kiler, “46 bin metrekare alana yayılan Sapphire çarşı 'da net 30 bin metrekare kiralanabilir alan mevcut ” dedi.

Geleneksel tatlar

Sapphire çarşı 'da geleneksellikle modernliğin yer aldığı yeni yaklaşımı öngördüklerini söyleyen Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, şu bilgileri verdi:
“Sapphire aslında içinde İstanbul olan bir çarşı. Seyir Terası 'na çıktığınızda ‘Sana bir kuleden baktım ey aziz İstanbul ' diyebilmenin keyfini yaşatacak bir ortam var. Sapphire çarşı, pazar katındaki geleneksel İstanbul tatları, mimarideki İstanbul dokuları ve hediyelik çarşı konseptiyle İstanbulluların her aradığını bulduğu bir çekim noktası olacak. Sapphire çarşı 'nın yılda 15 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. ”

Yüzde 90 doluluk

Levent 'in İstanbul 'un yüksek bölgelerinden birisi olduğuna işaret eden Alkaş, Sapphire tepesine çıkınca çamlıca tepesinin yaklaşık 100 metre üzerine çıkılmış olduğunu kaydetti.

Dükkanların ne kadarının kiralandığının sorulması üzerine Alkaş, doluluk oranında yüzde 90 'ı aştıklarını, H&M 'in 19 Mart 'ta açılacağını söyledi.

Zorlu avantajı

Kiler, içinde alışveriş merkezinin de olacağı Zorlu Center projesinin Sapphire çarşı 'yı etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgili olarak da şunları söyledi:
“Zorlu 'nun açılmasıyla burada biraz daha hareket olur. Zorlu 'nun alışveriş merkezinin bir an önce açılmasını istiyoruz. Bilhassa binaların belli bir seviyeye gelmesini istiyoruz. Bize avantaj sağlayacağını düşünüyoruz. Bizim rezidans satışlarının biraz daha artacağına inanıyoruz. Zorlu ne kadar hızlı çıkarsa, bizim için o kadar iyi olur. ”
Milliyet/Eylem TÜRK

444 5 111
www.istanbulsapphire.com


Geri Dön