07 / 05 / 2024

Sapphire'den İstanbul manzarası izlemek 15 TL!

Sapphire'den İstanbul manzarası izlemek 15 TL!

Kiler GYO tarafından 261 metre kule yüksekliğinde inşaa edilen Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek kulesi İstanbul Sapphire kapılarını açıyor...



250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Sapphire'de çarşı, Seyir Terası ve rezidans yer alıyor. Sapphire, bugün 16.00'da Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı bir törenle açılacak. Kiler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, rezidansların 7 ile 12 bin dolar metrekare fiyatlarından satıldığını söyledi. Rezidansların yüzde 60'ının satışını tamamladıklarını belirten Kiler, 'Kalan bölüm için Sapphire çarşı ve Seyir Terası'nın açılmasını bekledik. Mart ayından sonra satışlarda hareketlilik bekliyoruz. Mart sonunda fiyatlara yüzde 10 zam yapacağız' diye konuştu.

15 MİLYON ZİYARETçİ
Bu arada Sapphire çarşı'nın kiralamasını yapan Jones Lang La Salle Türkiye Başkanı Avi Alkaş ise 30 bin metrekare kiralanabilir alan bulunduğunu mağazaların yüzde 90'ını kiraladıklarını söyledi. Alkaş, modern ve gelenekselin buluştuğun bir çarşı hazırladıklarını söyleyerek bu nedenle yatırım içinde Vefa Bozacısı, Vonalı Celal Usta, Malatya çarşısı, Mersin Yaprak Tantuni, çengelköy Baharatçısı gibi geleneksel lezzetler için özel bir kat hazırladıklarını açıkladı.

TURİZM DESTİNASYONU
Bu arada gökdelenin tepesindeki Seyir Terası'ndan günlük 15 TL ücret karşılığında İstanbul manzarası izlenebilecek. Kiler, İstanbul'da bir bina yapmak değil bu binayı yapmak için yola çıktıklarını söyleyerek 'Yerli ve yabancı ziyaretçiler buradan Kız Kulesi, Ayasofya, Bozdoğan Kemeri, Dikilitaş gibi birçok yapıyı, iki kıtayı, iki denizi ve iki köprüyü aynı anda görebilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da burası günübirlik turizm destinasyonu olarak kabul edildi' dedi.
Sabah

 


Geri Dön