30 / 09 / 2024

Sapphire'nin açılışı 3 ay gecikiyor!

Sapphire'nin açılışı 3 ay gecikiyor!

KİLER Grubu'nun Eylül 2010'da teslim edileceği açıklanan Levent'teki Sapphire Projesi, 3 aylık gecikmeyle Aralık'ta tamamlanıyor




KİLER Grubu'nun Eylül 2010'da teslim edileceği açıklanan Levent'teki Sapphire Projesi, 3 aylık gecikmeyle Aralık'ta tamamlanıyor.İnşaatının yüzde 97, evlerin dekorasyonunun yüzde 70 oranında bittiği Sapphire'deki gecikmenin nedenlerinden biri ise malzeme lojistiğinin projenin 261 metre yüksekliğinden ötürü hızlı yapılamaması. Projede malzemeler 8 asansörle dairelere ulaştırılıyor.

Kiler Holding'in 2006 ortalarında inşaatına, 2007 yılında ilk etabı-satışlarına başladığı Levent Sapphire projesinin teslim tarihi; daha önce Eylül 2010 olarak açıklanmasına rağmen 3 aylık bir gecikmeyle Arahk'a ertelendi. İnşaatının yüzde 97 oranında tamamlandığı projede, evlerin şu ana kadar yüzde 70'inin iç dekorasyonu hazırlandı ancak bina içindeki malzeme lojistiğinin yavaşlanasındaki en büyük nedenlerden biri projenin 261 metre olan yüksekliği.

Projenin yüzde 65'i satıldı
Proje inşaatında 1.000 kişinin çalıştığını söyleyen Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "Binanın çok yüksek olmasından ötürü malzeme lojistiği alanında yaşadığımız.malzemelerin dairelere gidip gelişi, ııaları belirli ölçülerde yavaşla projeden daire alanların 21 daire tipi, 6 dekorasyon seçeneği Arasında karar vermesi, bu süreçte yaşananlar, farklı isteklere cevap verme Sürecimiz de gecikmede etkili oldu" dedi.Dairelerin yüzde 40'bk bölümünü projeyi ilk satişa çıkardıklan 2007 yılında sattıklarını, Mayıs 2010'da da sürede sattık. Toplamda yüzde 65'lik satiş oranına ulaşüğımız projede satış konusunda bir acelemiz yok Zaten projenin kalan yüzde 20'lik bölümünü de 2011 yılında evlerde ve çarşıda hayat tamamen başladığında saüşa çıkarmayı plankyoruz" diye konuştu. Son 2 ayda pek çok yatırımcıdan, "Proje tamamlansın, ondan sonra alacağım" şeklinde opsiyonlar aldıklannı belirten Kiler, şöyle devam etti: "Projede yaşamın tam olarak başladığı,bütün  ortak alanlarla birlikle dekorasyonun tamamlandığı, çarşının da hayata geçtiği aman, asıl büyük alıcılara, istanbul'un kalburüstü konut alıcılarına hitap edeceğiz. Fiyatlar piyasanın gidişatına bağlı olarak 15 bin dolara yükselebilir."

Satışların Mayıs'taa yeniden başlandığını ve 188 rezidansın yer aldığı Sapphire'in satışa çıkarılan ikinci etabında 127-550 metrekare arasında 60 rezidansın fiyatlan 1 ile 7.5 milyon dolar arasında değişiyor. Sapphire, fiyatlar eğer Nahit Kiler'in söylediği gibi 15 bin dolan görürse, İstanbul'un en pahalı konut projelerinden biri olacak Halihazırda Vedat Aşçı'nın saüşa çıkardığı Maçka Residence'da metrekare fiyat 16 bin dolan gördü. Say Yapı ve Yoo'nun işbirliğiyle Ortaköyde satişına başlanan Yoo İstanbul'da metrekare fiyat 10 bin dolar.

200. katta bahçe fırsatı
SAPPHİRE projesinin toplam yatırımının 250 milyon doların üzerinde olduğunu belirten Nahit Kiler projenin dikey bahçeleriyle dünyada bir ilki başlatacağını söyleyerek, "İlk 3 rezidans sonunda her 3 katta bir, dördüncü rezidans sonunda ise her katta olmak üzere 23 adet,dikey bahçe konsepti ile ev sahipleri 200 merte yükseklikte bile evlerinin kapılarını açıp balkona ve bahçelere çıkabiliyor. dedi.

Orta gelir grubuna yönelik iki proje hazırlıyoruz
BEYLİKDÜZÜ ve Başakşehir'de 2011 yılından itibaren orta gelir grubuna yönelik olarak bazı projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Kiler, "Başakşehir'de 150, Beylikdüzü'nde 3 bin konutluk iki proje inşa edeceğiz. 16-18 ay içinde teslim edilecek bu projelerde metrekare fiyatlan Başakşehir'de 2.500 liradan, Beylikdüzü'nde 1.700 liradan başlayacak" dedi.

Çarşı da Aralıkla açılacak
KİLER Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler, Perakende Günleri 2010 kapsamında Sapphire'deki AVM projesini Ekim ayında açmayı planladıklarını ancak perakendecilerin mağaza dekorasyonlarını yetiştiremedikleri için bu süreyi ertelemek zorunda kaldıklarını belirtmişti. Kiler, dekorasyonun yetişmemesinin ardından bu sefer sezonun da kaçırıldığını vurgulayarak, "Bu yüzden açılışı Aralık ayı gibi planlıyoruz. Ancak bu süreçte perakendeciler kendi aralarında yine anlaşıp konsessüs sağlarsa,tarihi erkene de çekeriz açıklamasını yapmıştı.
Vatan

 

 

 


Geri Dön