30 / 04 / 2024

Saray Spor Tesisleri, ajan akademisi olacak!

Saray Spor Tesisleri, ajan akademisi olacak!

Türkiye'nin ilk 'Ajan Akademisi' oldu! Ankara Büyükşehir Belediyesi, Saray Spor Tesisleri'ni MİT'e vermeyi uygun buldu. Futbol sahaları ve kondisyon salonları, artık birer casus okulu!



Yeşil sahalar, karanlık odalara açıldı. Bir zamanlar futbolcu yetiştiren Saray Spor Tesisleri, şimdi ajanların mekanı oldu.  Ankara  Büyükşehir Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde ilginç bir karara imza attı. Pursaklar'da bulunan ve Ankaragücü'nün kullandığı 500 milyon lira değerindeki Saray Spor Tesisleri'nin MİT Müsteşarlığı'na devredilmesi kararlaştırıldı. Oy çokluğu ile kabul edilen bu kararın ardından gerekli imzalar da atıldı.

Artık geriye, Ankaragücü'nün sözleşmesinin bitmesinin ardından tesisleri boşaltmasını beklemek kaldı.

MİT'in ise bu dev tesisleri 'Milli İstihbarat Akademisi' olarak kullanacağı, bunun karşılığında ise belediyeye hazine arsası verileceği açıklandı.

KRİTİK GÖREV VERİLECEK

Bir yıl boyunca MİT'e tahsis edilen tesislerde, MİTEM (MİT Eğitim Merkezi) bünyesinde İSAMER (İstihbarat Araştırmaları Merkezi) adıyla kurulan akademi, ajanlar yetiştirecek. Bu yeni nesil casuslar, yeni siyaset anlayışının gerektirdiği hız ve doğrulukla istihbarat toplayıp siyaset ile diplomasinin hizmetine sunulması görevini yerine getirecek. MİT personelinin de, gerekli elemelerden sonra akademi eğitimine tabi tutulması öngörülürken, eğitimin 2 veya 3 yıl sürmesi planlanıyor. Ayrıca akademiyi başarıyla bitirenlerin, dış operasyonlar başta olmak üzere kritik görevlere gönderileceği belirtiliyor.
Takvim


Geri Dön