28 / 04 / 2024

Saraybosna-Belgrad Otoyolu'nun bir an önce tamamlanmasını istiyor!

Saraybosna-Belgrad Otoyolu'nun bir an önce tamamlanmasını istiyor!

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Zoran Tegeltija, Türkiye'nin desteklediği Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'nin bir an önce tamamlanması planlanıyor.



Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Zoran Tegeltija, Türkiye tarafından da destek verilen Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'nin bir an önce tamamlanması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakanlar Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklama kapsamında, kısa bir süre önce görevde bulunan Tegeltija, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ile görüşmelerde bulundu. 

Türkiye ile Bosna Hersek arasında yapılan ortak projelerin görüşüldüğü görüşmede, başkent Saraybosna ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı iki farklı güzergahtan birbirine bağlayacak otoyol projesi görüşüldü.

Görüşmede Saraybosna-Belgrad Otoyolu'nun bölge için büyük öneme sahip olduğu belirtilen Tegeltija, projenin Bosna Hersek ayağında gecikmeler meydana geldiği belirtildi.

Bosna Hersek'in de projenin taraflardan Sırbistan'ın Türkiye ile ulaştığı iş birliği seviyesine ulaşması gerektiğinden bahseden Tegeltija, otoyol projesinin bir an önce tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

Türkiye ile Bosna Hersek arasında yapılan ilişkilerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tegeltija, Türkiye'nin Bosna Hersek'in en önemli dış ticaret ortaklarından biri olduğunu ancak iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğinden bahsetti.

Görüşmede ayrıca Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki revize edilmiş Serbest Ticaret Anlaşması'nın sağladığı yeni avantajlar da ele alındı.


Geri Dön