17 / 05 / 2024

Sarıgerme beton santrali projesi iptal edildi!

Sarıgerme beton santrali projesi iptal edildi!

Ortaca'nın dünyaca ünlü tatil beldesi Sarıgerme'de yerleşim birimlerine sadece 2 kilometre uzaklıkta ormanlık alana kurulması planlanan taş ocağı, kırma - eleme tesisiyle beton santralından vazgeçildi.



Şirket avukatları, yaptıkları incelemede tesisin çevreye zarar verebileceğini gördüklerini belirterek, "Ormanlık alana zarar verecek bir çalışma içinde olmayacağız. Bu projeyi de çevreye zarar vermeyeceğini düşündüğümüz başka bir alanda hayata geçireceğiz" açıklaması yaptı. Söz konusu şirketin tavrı, TEMA ve çevreci kuruluşlar tarafından takdirle karşılandı. Fümamn projeden vazgeçmesi, bölgede sevinçle karşılandı. Ortaca Kent Konseyi Çevre ve Turizm Çalışma Grubu Başkam Mehmet Sertkaya, "Sarıgerme'ye yapılması planlanan taşocağı, bölgenin sonunu getirirdi. Taş ocağım açacak olan firma, Sangerme deki Hilton Oteli'nin de sahibi. Turistlerin öncelikli nedeni doğa" dedi. 


Göçay şirketler Grubu Hukuk Müşaviri Ömer Özbay, şü'ket olarak bölgede turizm yaptıklarını belirtip ormanları ve tarım alanlarını yok edecek bir projenin içinde olamayacaklarını ifade etti. 


Yeni Asır


Geri Dön