26 / 07 / 2024

sarıgerme taş ocağı tesis

sarıgerme taş ocağı tesis

Ortaca'nın dünyaca ünlü tatil beldesi Sarıgerme'de yerleşim birimlerine sadece 2 kilometre uzaklıkta ormanlık alana kurulması planlanan taş ocağı, kırma - eleme tesisiyle beton santralından vazgeçildi.

Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı durduruldu mu?

6 duraktan oluşan Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı İBB ekipleri tarafından durduruldu. Kapatılan metro şantiyesi havadan görüntülendi. Sarıgazi durağındaki kazı çalışmalarının da beton dökülerek kapatılmaya başlandığı belirtildi. 

TOKİ Kars Sarıkamış projesi için düğmeye bastı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kars Sarıkamış'ta 202 yeni konut inşa edecek.

Dalaman'da Sarıgerme Göl Evleri hizmete girdi!

Dalaman Çayı kıyısında yer alan Hilton Dalaman Sarıgerme Göl Evleri hizmet vermeye başladı. Göl evler, konforu doğayla bir araya getirecek.

Castle Resort-Spa Hotel Sarıgerme icradan 21.3 milyon TL'ye satılıyor!

T.C. Ortaca İcra Dairesi, Muğla ili, Ortaca ilçesi, Serıgerme Mahalle/Köy, 238 ada 3 parselde yer alan Castle Resort-Spa Hotel Sarıgerme otelini 21 milyon 332 bin 250 TL'ye satıyor...

Muğla Sarıgerme kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla Ortaca-Sarıgerme Dalaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla kesin korunacak hassas alan ilan edildi...

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Sarıkamış'taki arazi kavgasında yeni gelişme!

Kars Sarıkamış'ta mayıs ayında, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan, 6 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı silahlı kavga nedeniyle aranan 4 kişiden biri yakalandı.

Sarıgerme Spor Kompleksi'nin yapımında son durum ne?

Sarıgerme Spor Kompleksi projesinin bulunduğu aşamaya ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TCDD'nin Menemen'de yapacağı taş ocağı projesi TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menemen ilçesinde TCDD tarafından yapılması planlanan taş ocağı ve diğer bazı tesisleri TBMM gündemine taşıdı..

Sarıkamış'ta 5.4 milyon TL'ye satılık 7 gayrimenkul!

Kars İli Sarıkamış ilçesinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale ile satılacak. Mülkiyeti Sarıkamış Belediye Başkanlığı'na ait olan 7 adet gayrimenkul toplamda 5 milyon 404 bin 560 TL bedel ile satışa sunuldu. 

TOKİ Sarıkamış Tepe Mahallesi'nde inşaat devam ediyor!

Sarıkamış’ta Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dar gelirli aileler için Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 

Sarıkamış 2. Etap TOKİ Konutları için kura çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Sarıkamış'ta inşaat çalışmaları tamamlanan 2. etapta yer alan 39 konut için kura çekimi yapıldı. 

3. havalimanına malzeme yetmedi, taş ocağı genişletildi!

İstanbul'da hayata geçirilen 3. havalimanı inşaatında kullanılan malzemeler yetmedi ve o nedenle taş ocağı genişletildi...

sarıgerme taş ocağı tesis Haberi

sarıgerme taş ocağı tesis

Şirket avukatları, yaptıkları incelemede tesisin çevreye zarar verebileceğini gördüklerini belirterek, "Ormanlık alana zarar verecek bir çalışma içinde olmayacağız. Bu projeyi de çevreye zarar vermeyeceğini düşündüğümüz başka bir alanda hayata geçireceğiz" açıklaması yaptı. Söz konusu şirketin tavrı, TEMA ve çevreci kuruluşlar tarafından takdirle karşılandı. Fümamn projeden vazgeçmesi, bölgede sevinçle karşılandı. Ortaca Kent Konseyi Çevre ve Turizm Çalışma Grubu Başkam Mehmet Sertkaya, "Sarıgerme'ye yapılması planlanan taşocağı, bölgenin sonunu getirirdi. Taş ocağım açacak olan firma, Sangerme deki Hilton Oteli'nin de sahibi. Turistlerin öncelikli nedeni doğa" dedi. 


Göçay şirketler Grubu Hukuk Müşaviri Ömer Özbay, şü'ket olarak bölgede turizm yaptıklarını belirtip ormanları ve tarım alanlarını yok edecek bir projenin içinde olamayacaklarını ifade etti. 


Yeni...