29 / 04 / 2024

Sarıgerme Spor Kompleksi'nin yapımında son durum ne?

Sarıgerme Spor Kompleksi'nin yapımında son durum ne?

Sarıgerme Spor Kompleksi projesinin bulunduğu aşamaya ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Sarıgerme Spor Kompleksi projesinin bulunduğu aşamaya ilişkin soru önergesi hazırladı. Erbay, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

 Sarıgerme Spor Kompleksi nin yapımında son durum ne?

CHP'li Erbay, ''Muğla İli Ortaca İlçemizin Sarıgerme bölgesinde, turizm faaliyetlerini bütün yıla yaymak ve ilimizi spor turizminin merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla yaklaşık altmış dönümlük bir alanda UEFA standartlarına uygun üç çim futbol sahasının yanı sıra, antreman sahaları ile sosyal donatılar yapılması projesi ile ilgili sorulara cevap verilmesini arz ederim'' diye konuştu. 

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'ın soruları: 
1- 2013 yılında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Dalaman Ortaca Turizm Altyapı Birliği arasında imzalanan protokol ilel gündeme gelen ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenme kararı alınan Sarıgerme Spor Kompleksi yapımı projesi hangi aşamadadır?
2- Bu spor kompleksi projesi için alan tahsisi ve planlama yapılmış mıdır?
3- Kompleksin yapımı için ihaleye çıkılmış mıdır? İhaleye çıkılmadı ise aradan geçen süreye rağmen neden çıkılmamıştır?
4- Bakanlığınızın gelecek yıllara dönük planlamaları içinde bu spor kompleksinin yapımına yönelik bir planlamanız ya da çalışmanız var mıdır?


Geri Dön