05 / 05 / 2024

Şarık Tara: Küresel kriz şirketimizi yaralamadı

Şarık Tara: Küresel kriz şirketimizi yaralamadı

Enka İnşaat Şeref Başkanı Şarık Tara, hem yurt içinde hem yurt dışında uzun vadeli işleri olduğu ve çok iyi performans gösterdikleri için küresel ekonomik krizin, şirketlerini yaralayacak kadar tesir etmediğini söyledi



Şarık Tara, Durres-Kukes Otoyolu'nun 57 kilometrelik Rreshen-Kalimas bölümünün açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Sali Barişa'nın katılımıyla yapıldı.

Açılış nedeniyle çok mutlu olduklarını kaydeden Tara, yollar, köprüler ve tünellerin insanları, sevgileri birleştirdiğini söyledi. Açılışı yapılacak bölümün iki kardeş milleti bir araya getirdiğini belirten Tara, bugün açılacak yolla birlikte Kosova'nın bir limana sahip olacağını ifade etti. Şarık Tara, şöyle konuştu: "Bu yol, sadece Kosova'ya değil bütün Balkanlara faydalı olacaktır. Biz çok otoyol yaptık ancak en zoru bu yoldu. 5,5 kilometrelik tüneli 2 yılda bitirmekten çok memnunuz. Burada 29 tane viyadük var. Ama hepsi zamanında bitti. Bu nedenle çok sevinçliyiz. Enka olarak 1971'de beri yurt dışında çalışıyoruz, 40 seneye yaklaşıyor.

Yurt dışında çalışmak hem zor hem kolay. Bazı ülkelerde müteahhitlik hizmetleri kolay ancak bazı ülkelerde de çok zor oluyor. Ama biliyorsunuz, gerek Rusya gerek Orta Asya gerek Avrupa'da çok iyi, çok büyük işler yaptık. Türkiye dışına aşağı yukarı 250 bin işçi gönderdik. Bundan büyük mutluluk olamaz. Şimdiye kadar hiçbir hükümetten özel destek almadık. Kendi gayretimizle bu yerlere geldik. Hükümetlerden destek istemedik. İstesek o desteği de göreceğiz ama Enka her yerde, her ülkede çok seviliyor."

Dünyadaki ekonomik krizle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Şarık Tara, dünyada yatırım azaldığı için Türkiye'deki yatırımın da azaldığını, bir sıkışıklık yaşandığını dile getirdi. Tara, "Ekonomik krizin etkileri şirketine göre de değişiyor. Bazı şirketlere daha çok, bazılarına da daha az tesir ediyor. Bizim hem yurt içinde hem yurt dışında uzun vadeli işlerimiz olduğu için ve çok iyi bir performans gösterdiğimiz için şirketimizi yaralayacak kadar tesir etmedi. Kriz bizi o kadar etkilemedi. Doğrusunu söylemek lazım, etkilemedi" diye konuştu. Tara, açılış törenine katıldığı için Başbakan Erdoğan'a da teşekkür etti.
AA


Geri Dön