03 / 05 / 2024

Şarık Tara, Yeniköy'de 'Yol Yalısı' satın aldı!

Şarık Tara, Yeniköy'de 'Yol Yalısı' satın aldı!

Boğaziçi pek çoğu 2-3 asırdır ayakta kalmayı başaran 620 yalıya ev sahipliği yapıyor



Bu çok özel mülkler çoğu zaman kimsenin ruhu duymadan el değiştiriyor. Çünkü, her biri çok ünlü olan yalı sahipleri, "Yalı satıyor" dedirtmemek için satışın çok gizli kalmasını istiyor.

İstanbul Boğazı'nın Avrupa ve Anadolu yakasında bir mücevher gibi sıralanan yalıların satışında kriz ortamı olmasına rağmen ve belki de kriz nedeniyle son dönemde adeta patlama yaşanıyor.

Birçok ünlü  işadamının da yine el altından yalısını satışa çıkardığı  biliniyor. İşte bu türden işadamlarından birisinin de Musevi asıllı Yusuf Bahar olduğu konuşuluyor. Bahar'ın, Yeniköy'de bin 600 metrekare arazi içerisinde yer alan iki ayrı bölümden oluşan Yol Yalısı'nı 12 milyon dolar karşılığı Enka Holding kurucusu ve aynı zamanda onursal başkanı Şarık Tara'ya sattığı iddia ediliyor.

Şarık Tara'mn bu yalıyı kızı Leyla Tara Suyabatmaz için aldığı söyleniyor. Tara, 2007 yılında kızına düğün hediyesi olarak 4 milyon dolara  Bodrum'un Kargıcık Bükü'ndeki Küçük Orak Adası'nı satın almıştı.

Öte yandan Tara'nın satın aldığı söyleyen yalının hemen yanında Sancak Holding'in patronu Ethem Sancak'ın da yalısı yer alıyor.
Ekonomist


 


Geri Dön