28 / 04 / 2024

Sarıkamış Milli Parkı projesi Çanakkale destanı gibi bir merkez olacak!

Sarıkamış Milli Parkı projesi Çanakkale destanı gibi bir merkez olacak!

Veysel Eroğlu "Sarıkamış Milli Parkı bizim için çok önemli. Bakanlığımızın uhdesinde bundan da büyük bir şeref duyuyorum. Orada muhteşem bir proje hazırlıyoruz. Sarıkamış da aynen Çanakkale destanı gibi bir merkez olacak" dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sarıkamış Milli Parkı bizim için çok önemli. Bakanlığımızın uhdesinde bundan da büyük bir şeref duyuyorum. Orada muhteşem bir proje hazırlıyoruz. Sarıkamış da aynen Çanakkale destanı gibi bir merkez olacak" dedi.


Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kars'a gelen Bakan Eroğlu, Vali Günay Özdemir'i makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Eroğlu, valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, kente çok sayıda müjdeyle gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.


Maliyeti 182 milyon lira olan 12 tesisin temel atma törenini gerçekleştireceklerini ifade eden Eroğlu, "Daha detaylı açıklamaları açılış töreninde yapacağız. 2014 ve 2015 yıllarını yatırım açısında Kars'ta hamle yılı ilan ettik" diye konuştu.


Sarıkamış'ı milli park olarak düzenlediklerini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:


"Sarıkamış Milli Parkı bizim için çok önemli. Bakanlığımızın uhdesinde bundan da büyük bir şeref duyuyorum. Orada muhteşem bir proje hazırlıyoruz. Sarıkamış da aynen Çanakkale destanı gibi bir merkez olacak. Bunun da müjdesini veriyoruz. 475 bin 780 dekar araziyi sulayacak olan dev iletim kanalını bitiriyoruz. Sarıkamış ilçesinde 2045 yılına kadar ihtiyacı olan yılda yaklaşık 5 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edeceğiz."


Kentte orman için de büyük bir seferberlik başlatacaklarını ifade eden Eroğlu, bu çerçevede 2014 yılında 27 bin 200 dekar alanda ağaçlandırma, rehabilitasyon, erozyon kontrolü ve mera ıslah çalışması yapılarak toplam 1 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından Vali Özdemir, Eroğlu'na Kars Kitabı hediye etti.


İkindi namazını Evliya Camisi'nde kılan Eroğlu, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.


AA


Geri Dön