27 / 04 / 2024

Sarıkamış'ta turizm faaliyetlerinin dört mevsim yapılması hedefleniyor!

Sarıkamış'ta turizm faaliyetlerinin dört mevsim yapılması hedefleniyor!

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay turizmin 12 aya yayılması için Kars bölgesindeki bütün turizm destinasyonlarının işlenmesi gerektiğini söyledi. Sarıkamış ilçesinde turizm faaliyetlerinin dört mevsim yapılması hedefleniyor...



Türkiye'de kış turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Sarıkamış ilçesinde turizm faaliyetlerinin dört mevsim yapılması hedefleniyor. 


İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine, turizmin 12 aya yayılması için Kars bölgesindeki bütün turizm destinasyonlarının işlenmesi gerektiğini söyledi. 


Yeni turizm çeşitlerinin de gelişmesi için çalışma yaptıklarını anlatan Doğanay, kültür, tarih ve inanç turizminin yanı sıra kongre turizminin de özellikle bölgenin gelişmesinde önemli rol oynayacağını ifade etti. 


Kongre turizminin altyapısını oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Doğanay, şöyle dedi: "Bölgede en az bin 500 kişilik kongre merkezleri yapılması gerekir. Şu anda otellerin toplantı salonlarında küçük toplantı, sempozyum gibi şeyler yapabiliyoruz. Yaz aylarında batı bölgelerinde böyle organizasyonlar zor oluyor. Bizim burada yaz mevsimi yayla havasında serin geçiyor. Bu nedenle kongre turizmi, eko turizmi, yayla turizmi açısından, sportif faaliyetler bakımından son derece müsait bir yere sahibiz." Doğanay, "Turizmi sadece 5 aya hapsetmek istemiyoruz. Hedefimiz turizmi 12 aya yaymak, sürdürülebilir olmasını sağlamaktır. 


Bu yönde çalışmalarımı devam ediyor" diye konuştu. 

"Turizmi çeşitlendirmek durumundayız" Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da son yıllarda deniz, güneş ve kum üçgeninin hakim olduğu alışılmış turizmin dışına çıkıldığını ve diğer turizm çeşitlerine olan talebin arttığını söyledi. 

Turizm sektörünün hızla büyümesi ve çeşitlenmesinden dolayı alternatif turizmin enstrümanlarının kullanılmaya başlandığını aktaran Toksoy, şunları söyledi: "Bizim kent olarak sadece 5 ay kış turizmiyle ayakta durmamız mümkün değil. Turizmi 12 aya yaymak ve çeşitlendirmek durumundayız. Bunların başında eko turizm, yayla turizmi, inanç turizmi ve kongre turizmi gelmektedir. Eğer bunları kamu kurumları, turizm yatırımcıları ve vatandaşlar olarak ortak hareket etmek suretiyle hayata geçirebilirsek, bölgemizde gerçek anlamda kalkınma sağlanır" diye konuştu. 


Kayak merkezi bölgesinde 2 futbol sahası, gençlik merkezi ve 4 otelin yapımının sürdüğünü dile getiren Toksoy, "Ayrıca inanç turizmi açısından da çok önemli olan Sarıkamış Şehitlerinin 100. yılı anına etkinlikleri için bir takım çalışmalara da başlandı. Yani bu yatırımlar tamamlandığında sportif aktivitelerle birlikte kamp merkezi olacak. İnanç turizmi, kültür turlarının gelmesiyle otellerimiz 12 ay çalışır durumda olacak ve birçok insana iş imkanı sağlanacak" dedi. 


Bizim Anadolu Gazetesi 


Geri Dön