02 / 05 / 2024

Antalya Demre'de dört mevsim turizm!

Antalya Demre'de dört mevsim turizm!

ANTALYA'nın Demre İlçesi, dört mevsim turistlerin ilgi odağı oluyor. Avrupalı turistler özellikle tarih ve doğa cenneti Uçağız Mahallesi'nde yat turlarıyla hem karada, hem de deniz altındaki tarihi görme fırsatı buluyor.



Demre'ye bağlı Uçağız Mahallesi, doğa, tarih ve denizin iç içe yaşadığı bir turizm merkezi olarak kış döneminde de turistlerden yoğun ilgi görüyor. Likva Birliği'nin küçük kentlerinden Theimussa Antik Kenti ile iç içe, tarihi evleriyle 1 'inci Derece Doğal ve Tarihi SİT alanı cennet köşe Uçağız Mahallesi özellikle kış döneminde Anadolu turuna çıkan Avrupalı turistlerin akınına uğruyor. 



'DENİZ ALTINDAKİ TARİHİ İZLİYORLAR' 

Demre'ye 20 kilometre uzaklıktaki Uçağız'a gelenler Theimussa Antik Kcnti'ni gezdikten sonra çıktıkları yat turunda Kekova Koyu'nu dolaşıyor. Mavi sularda yol alan yatlarla Likva lahitleriııin önünden Kekova Ivovu'na doğru ilerleyen turistler, kartal yuvasını andıran bugünkü adı Kalcköy olan tarihi Simena Antik Kcnti'ni görme imkanı buluyor. Batık Kent'e dümen kıran yatların alt kısımlarında bulunan camlı bölmelerden deniz altındaki tarihi izleyen Avrupalı turistler, hava sıcaklığının 15- 19 derecede seyrettiği Demre'de tarih ve doğayla buluşuyor. 


Evrensel


Geri Dön