05 / 05 / 2024

Sarıkonaklar Sitesinde icradan satılık konut! 3 milyon 300 bin TLye!

Sarıkonaklar Sitesinde icradan satılık konut! 3 milyon 300 bin TLye!

İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Beşiktaş Akatlar Mahallesi Zeytinoğlu Caddesi Sarıkonaklar Sitesindeki bir konutu 3 milyon 300 bin liradan satışa çıkardı



İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Beşiktaş Akatlar Mahallesi Zeytinoğlu Caddesi Sarıkonaklar Sitesindeki bir konutu 3 milyon 300 bin liradan satışa çıkardı. Yapılan açıklamalara göre 23 blok ve 253 konutun bulunduğu sitedeki konutun kullanım alanı brüt 270 metrekare. Satış, 13 Aralık 2011 tarihinde İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından Çağlayan Adliyesinde gerçekleştirilecek.


Detaylar şöyle:

T.C. İSTANBUL 10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZ MALIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Örnek No: 27*
Dosya No : 2011/1173 E.
Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan; TAŞINMAZIN TAPU KAYDI VE YERİ : İSTANBUL İLİ.BEŞİKTAŞ İLÇESİ, RUMELİ HİSARI MAH., 13 PAFTA, 1405 ADA.60 PARSELDE KAYITLI, 20691/3520051 ARSA PAYLI, KAT MÜLKIYETLI, B3/1 BLOK, 4.KAT, 10 NOLU ÇATI KATTA YAŞAM MAHALLİ OLAN KONUT Satışa konu taşınmaz. Beşiktaş Belediyesi sınırları dahilinde, halihazırda Akatlar Mahallesi Zeytinoğlu Caddesi, Sarıkonaklar Sitesi, Ş3/1 BLOK,4.KAT,10 NOLU konutun tamamı niteliğinde olup; beyanlar hanesinde 18.12.1996 tarihli yönetim planı ile 07.03.1997 yev. 801 sayılı ek yönetim planı ve bu parseller lehine toprak altı kanalizasyonuna dair irtifak hakkı bulunmaktadır. Taşınmazın tamamı satışa çıkmakta olup, ipotek, haciz ve her türlü takyidattan ari olarak satılacaktır.

TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ :
Satışa konu taşınmaz. Beşiktaş Belediye sınırları dahilinde, 35.200,51 m2 yüzölçümlü, yirmiüç bloklu sosyal tesisi olan ikiyüzelliüç bağımsız bölümlü kargir apartman nitelikli taşınmazda 20691/3520051 ARSA PAYLI, KAT MÜLKIYETLI.B3/1 BL0K,4.KAT,10 NOLU ÇATI KATTA YAŞAM MAHALLİ OLAN KONUT niteliğindedir. Taşınmazın, 23 blok 253 bağımsız bölümden oluşan SARIKONAKLAR SİTESİ içerisinde yer aldığı; duvarlarla çevrili olup; güvenliği bulunan sarı konaklar sitesinin içerisinde ayrık nizamda bloklar ile yazın açık kışın kapalı yüzme havuzu jakuzi, sauna, buhar odası, cafe, çocuk oyun alanı, kapalı otopark, basket sahası.tenis kortu.mini futbol sahası.yürüyüş yolları ile peyzajı yapılmış bahçesinin bulunduğu;taşınmazın bulunduğu binanın, Bodrum kat+Zemin kat+4 katı dubleks olan 4 Normal kattan oluştuğu; B.A.K. tarzda, 1.sınıf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edildiği.takribi 14 yıllık ömre sahip olduğu tespit edilmiş olup;bina yer döşemesinin mermer kaplama.duvarları sıvalı ,boyalı olup;asansörü bulunmaktadır. B31 NO:14Cblokta yer alan 4 kat 10 bağımsız bölümün, Salon+3 yatak odası+çamaşır odası+mut-fak+banyo+balkon mahallerinden ibaret takribi brüt 270 m2 alana sahip olduğu, salonda şömine bulunup ahşap doğramalı, gizli panjurlu, zemin döşeme kaplaması lamine parke, asma tavanlı mutfakta, yer döşemesi seramik, asma tavanlı, mutfak dolapları ile her türlü armatürleri ve ankastre ürünleri mevcut, üst katta yer alan 3 adet yatak odasından bir tanesinde giyinme odası ve banyo bulunduğu, banyoda jakuzi, hilton tipi lavabo olduğu, diğer yatak odasının banyosunda hilton lavabo ile duş bulunduğu, yatak odalarının zemin döşemlerinin lamine parke, oda duvarları saten boyalı, asma tavanlı, ahşap doğramalı, banyolarda zemin döşemesi mermer her türlü armatürleri mevcut, merdiven basamakları ahşap kaplama, ahşap küpeşteli, korkuluğu ferforje olup, çelik giriş kapısı bulunan dairede 1 .sınıf malzeme ve işçilik kullanıldığı, doğalgaz merkezi ısıtma, soğutma, elektrik, sıhhi tesisat, alarm sistemi, görüntülü diafon, hidrafor jeneratör bulunduğu tespit edilmiştir. Satışa konu taşınmaz, kara-yaya ulaşımına müsait alt ve üst yapısı tamamlanmış, tüm kamu hizmetlerinden yararlanabilir, çevrede rağbet gören, elit ve prestijli bir sitede Etiler merkezde yer almakta olup; Beşiktaş, Ortaköy, Mecidiyeköy, Levent semtlerine, alışveriş merkezleri, okul, ana arter yollara vb. donatı alanlarına yakın mesafededir.

TAŞINMAZIN İMAR DURUMU :
Beşiktaş Belediyesi İmar ve şehircilik Müdürlüğünün 26.04.2011 tarih ve 2290 sayılı yazısında.Beşiktaş ilçesi.Rumelihisarı Mahallesi,13 pafta,1405 ada,60 parselin 18:06.1993 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Boğaziçi Nazım İmar planı ile 10.12.1993 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Boğaziçi Uygulama İmar Planı kapsamında KAKS:0.75,H:15.50m irtifaında.ayrık inşaat nizamında "Konut" alanında kaldığı belirtilmektedir.

DEĞERİ : 3.300.000,00-TL(Üçmilyonüçyüzbin Türk Lirası)

SATIŞ ŞARTLARI :
1-TAŞINMAZIN Satışı : 13 /12/2011 günü, saat: 15:20 den 15:30a kadar; İstanbul 10. icra Dairesi'nin 2011/1173 E.Sayılı dosyasından; Çağlayandaki İstanbul 10.icra . Dairesi'nde; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle; 13 / 12 / 2011 günü aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Bundan fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir.. İhale damga vergisi, KDV, tapu alım harcı ve tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler tellaliye resmi ve tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.    .
4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/1173-E. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur. (İIKm.126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir
İşbu satış ilanı tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere tebliğ yerine
kaim olmak üzere ilan ulunur.
  B:64835

Detaylı bilgi için tıklayın

Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

 

 


Geri Dön