06 / 05 / 2024

Sarıyer Çayırbaşında satılık 5 katlı apartman! 1 milyon 60 bin TL'ye!

Sarıyer Çayırbaşında satılık 5 katlı apartman! 1 milyon 60 bin TL'ye!

İstanbul 10. İcra Dairesi Sarıyer Büyükdere Caddesi üzerindeki 158 metrekare arsa üzerine inşa edilen apartmanın tamamını satışa çıkardığını açıkladı. Bina için 1 milyon 60 bin lira istendi



İstanbul 10. İcra Dairesi Sarıyer Büyükdere Caddesi üzerindeki 158 metrekare arsa üzerine inşa edilen apartmanın tamamını satışa çıkardığını açıkladı.

Sarıyer Çayırbaşındaki Çobankızı ile Fıstıksuyu Sokakın kesişiminde yer alan bina için 1 milyon 60 bin lira tahmini fiyat istendi. Satış 9 Ocak 2012 tarihinde İstanbul 10.İcra Müdürlüğünde gerçekleştirilecek.

Detaylar şöyle:

İSTANBUL 10. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:
Tapu Kayıtlı; İstanbul İli, Sarıyer ilçesi, Büyükdere Mahallesi, Çobankızı Mevkii, 573 ada, 10 parsel say ili, 158 m2 miktarlı kargir apartman niteliğindeki taşınmazın tamamıdır.

Özellikleri; Satışa konu taşınmaz, Sarıyer ilçesinin en eski mahallelerinden olan Büyükdere Mahallesinin ana arter caddesi durumundaki Çayırbaşı Caddesine yakın, yürüme mesafesinde bulunan ve topoğrafik olarak eğimli bir arazi yapısına sahip olan Çobankızı Sokağı ile Fıstıksuyu Sokağının kesiştiği yerde bulunmaktadır.

Parsel üzerinde 16 kapı sayılı, zemin kat+4 normal kattan ibaret 5 katlı, zemin oturumu yaklaşık 75 m2 olan betonarme karkas bir bina bulunmakta olup, gerek boğaz yönündeki giriş cephesinde, gerekse arka cephesinde küçük bahçe alanları bulunmaktadır. Bina genelinde iki dubleks ve bir adet normal kat dairesi olmak üzere toplam 3 daire şeklinde kullanılmaktadır. Taşınmaz tapuda kargir apartman olarak kayıtlı olup, kat mülkiyeti tesis edîlmemiştir. Genel olarak bakıldığında dairelerde benzer vasıflarda ince işçilik maizemeleri kullanıldığı, sokaktan merdiven ile irtibat sağlanan ve bitişik nizam yapılaşma şeklinde yapılandırılmış, merdiven boşluğu traverten malzemeli işçilikli ve asansörlü bir bina olduğu, merdiven altının depo şeklinde kullanıldığı, giriş zemin katında keşif esnasında yapılan tetkikte; dubleks kullanımlı çelik kapılı dairenin alt katının 2 yatak odası ve banyodan ibaret oUuğu, ferforje işçilikti ahşap kaplamalı daire içi merdivenle üst kata çıkıldığında Boğaz cephesinde salon, arka capheye doğru da mutfak+yatak odası+banyonun yer aldığı, kuru zeminlerde balıksırtı ahşap parke, ıslak hacimlerde ise komple seramik+fayans malzeme kullanılmış olduğu, kartonpiyer işçilikli dairede, iç kapıların ahşap malzeme, pencere doğramalarının ise pvc olduğu, diğer dairelerin de benzer nitelikteolduğu, sistem olarak doğal gaz ite çalışan kat kaloriferi ile ısınmanın sağlandığı tespit edilmiştir.

Taşınmaz boğaz manzaralıdır. Toplam kullanım alanı çatı ve temel de dikkate alınarak 450 m2 olarak hesaplanmıştır. 40-45 yıllık olan bina yapıldığı dönem için iyi bir yapı standardına sahiptir. Bina sahile yürüme mesafesinde ve sahil şeridindeki kazıklı yola yakındır.

Sahilde bazı banka şubeleri, eczane, işyerlerinin yanı sıra Sarıyer Belediye Başkanlığı, itfaiye, PTT gibi idari kurumlar blunmaktadır. çevredeki bütün yollar asfalt kaplı olup, toplu taşıma ve temizlik gibi kentsel hizmetlerden yararlanılmaktadır,

Taşınmaz boğaz şahinde yürüme mesafesinde olup, boğaz manzarası bulunmakta, yakın çevredeki koru-orman gibi yeşil dokulara olan yakınlığı nedeniyle kent-çevre kirliliğinden uzaktadır. Taşınmazın bulunduğu Boğaz bölgesinde gayrimenkul piyasasının krizlerden etkilenmediği, Boğaz için 3. köprünün Sarıyer-Garipçe'de yapılacağının açıklanması, sürekli ilavelerle güzergahı artırılan metronun Tarabya'ya değin gelmesi, Sanyer-Çayırbaşı arasında yapımı tamamlanmak üzere olan tünel bağlantısı ve bunların sonucu olarak ulaşım avantajıyla artan talep nedeniyle konut tercihi olarak oklukça rağbet gören bir mevkide bulunmaktadır,

İmar Durumu; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Boğaziçi İmar Müdürlüğünün 22.06,2011 tarih ve M.34,0,İBB.0.70.12.310.01,03 5415 TO 4355286 sayılı yazısında; satışa konu taşınmazın imar durumu ite ilgili olarak; İstanbul İli, sanyer İlçesi, Büyükdere Mahallesi 83 pafta, 573 ada, 10 parsel sayılı yer, 22.07.1963 onanlı,1/1000 ölçekli Boğaziçi ön Görünüm Bölgesi Uygulama İmar Planında "Konut alanında  kalmaktadır. 16.07.2009 onanlı plan hükümlerinin 1.7 maddesinde "2860 sayılı yasanın geçici maddesi uyarınca konut kuBanımma ayrılmış ancak yapı yapılmamış yerlerde yeşi alan statüsü uygulanır, diğer hususlarda onanlı imar planına uyulacaktır" denilmektedir.

Muhammen Kıymeti; Satışa konu taşınmazın muhmmen değeri İstanbul 21. İcra Hukuk Mahkemesinin 24.10.2011 tarih ve 2011/248 E. 2011/384 K, Sayılı kesin kararı ile 1.060,000.-TL bir miyonaltmışbin Türk Lirası) olarak tespit edilmiştir.

1- Tanımazın birinci satışı 09.01.2012 Pazartesi günü saat:13:30-i3:40 arasında, İSTANBUL 10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %8Ö*mt ve rflçMı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olu». Söyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü bakî kalmak şartıyla 18.01.2012 Perşembe günü saat;13:30-13:40 arasında,   İSTANBUL 10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDE İkinci artırmaya çıkarılacaktır. İkinci artırmada ise rücMı alacaklılar varsa alacaktan mecmuunu ve tahmin edilen kıymetin %40'ının satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2-Arttırmaya iştirak istek edeceklerin tahmh edilen kıymetin %20'si nisbefate nakit veya b umiktar kadar milli bir bankanın teminat teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satş peşin para iledir. Alıcı istediğinde lK.md.130 gereğince 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi, yasal oranda K.D.V. tapu alım harcı ve gayrimenkulün teslim masrafları alıcıya aittir. Tapu satım harcı, taşınmazın apından doğan birikmiş vergi ile tellalye resmi satış bedelinden ödenir.

3- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye atacağına mahsuben pak etmemiş olmak kaydıyla, ibatenin feshi talep edimiş olsa bile, satış bedelini derhal veya ilK.md.130 uncu maddeye göre 10 gün süre icjnde nakden ödemek zorundadır.

4- İpotek sahibi alacaklılar ve diğer ilgilierin ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dar iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün İçerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklarını tapu siciliyle sabi olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

5- Satış bedel hemen veya veriten mühlet serişimle ödenmezse Ik nun I33, maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki terkleri ve temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsis edilecektir. Bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6- İşbu satıp gazetede yayınlanan ilanı tapuda adresi olmayanlar için İIK 127. madde gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunur.

7- Şartname ilan tarihinden hekesin görebilmesi için dairemizde açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve mündericatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2810/4621 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İİKm.1261

(*} İlgililer tabirine İrtifak hakkı sahipleri de dahil
Basım No,: 73190
vww.blk.gov.tr

 Detaylı bilgi için tıklayın

 

 


 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön