28 / 04 / 2024

Sarıyer Tüneli 2011'de açılıyor!

Sarıyer Tüneli 2011'de açılıyor!

Gidiş-geliş toplam uzunluğu 4 bin 500 metre olan, kazı ve betonlama çalışmaları tamamla¬nan Sarıyer-Çayırbaşı karayolu tüneli, Nisan 2011 'de açılıyor. Tünel, toplam 193 milyon liraya mal oldu



Gidiş-geliş toplam uzunluğu 4 bin 500 metre olan, kazı ve betonlama çalışmaları tamamlanan Sarıyer-Çayırbaşı karayolu tüneli, Nisan 2011 'de açılıyor. Tünel, toplam 193 milyon liraya mal oldu. Tavan betonlama imalatları devam eden tünelin yüzde 80'i tamamlandı. Son aşamada tüne¬lin elektro mekanik işleri yapılacak. , Tüpler arasında, tehlike anında güvenlik amaçlı yaya ve araç trafiğini aktarmak amacıyla her 250 metrede bir olmak üzere toplam 7 bağlantı tüneli yapıldı. Acil bir müdahale yapılması gerektiğinde kı¬sa sürede müdahale edilebilmesi için (ambulans, it-faiye aracı giriş-çıkışı vs.) acil kullanıma açık tünele direkt ulaşılan yaklaşım tüneli inşa edildi.
En son teknolojik sistem
Tünel, en son teknolojiyle donatılmış elektro mekanik sistemler (yangın, güvenlik, aydınlatma, haberleşme ve havalandırma kontrol sistemleri vs.) ile inşa edilecek. Tünelin her iki çıkış noktasında yol ve kavşak inşaatları bulunuyor. Tünelin şeritleri 2 normal ve 1 emniyet şeridi şeklinde yapıldı. Yol ge¬nişliği 9,50 metre, tünel yüksekliği 7,33 metre ve tünel iç yarıçapı 6 metre olarak inşa edildi.
Bugün


Geri Dön