Kent Haberleri

'Sarıyer’in tabutu' olarak bilinen rezidans inşaatı önünde eylem: Bu beton tabutun yapılmasına izin vermeyeceğiz!

Sarıyer kent ve doğa savunucuları, 35 senedir Sarıyer Hacıosman Kavşağı’nda inşaat halindeki otel inşaatının yeniden başlamasına tepki göstererek “Bu beton tabutun yapılmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Sarıyer kent ve yaşam alanı savunucuları, 35 senedir Hacıosman Kavşağında kaba inşaat halinde olan JW Marriot Otel projesinin yeniden başlatılmasına tepki verdi.

Evrensel'de yer alan habere göre İstanbul Sarıyer kent ve yaşam alanı savunucuları, 35 senedir Hacıosman Kavşağında kaba inşaat halinde bulunan JW Marriot Otel projesi inşaatının önünde yaptıkları açıklamada söz konusu inşaatın son aylarda büyük bir hızla ilerlediğini dile getirerek; “Can güvenliğimizi tehdit eden bu inşaatın acilen durdurulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR BETON TABUTUN YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Sarıyer kent ve doğa savunucuları tarafından yapılan basın açıklamasının tamamı şöyle:

“Biz Sarıyer kent ve doğa savunucuları, olarak, ormanımızın ve komşu alanların kollanma ve korunması için mücadele veriyoruz.

Önünde bulunduğumuz, 30 seneyi aşkın zamandır kaba inşaat şeklinde durmakta olan bu enkaz, son dönemde, (iddialara göre) uluslararası bir zincir şirket tarafından alındı. İlk etapta önündeki güzelim ağaçları bir gecede keserek, inşaatın yeniden başlaması üzerine, biz Sarıyer kent ve doğa savunucuları, olarak hem Sarıyer Belediyesi hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde çeşitli girişimlerde bulunduk. Uzun çabalardan sonra inşaat, mahkeme kararıyla Sarıyer Belediyesi tarafından durduruldu ve bu sürede yapılan işlerin mal sahibi şirket tarafından sökülerek, enkazın eski haline getirilmesi istendi.

Biz sökümün değil, yıkımın gerektiğine inansak da bu ilk kazanımı olumlu karşıladık.

Fakat ranttan başka düşüncesi olmayan şirket; İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından verilen "riskli yapı" raporuna ve yöre halkının protestolarına rağmen mahkemeden "yürütmeyi durdurma" kararı alarak yeniden inşaata başladı.

Olası bir depremde olabilecek faciayı, diri diri enkaza gömülebilecek yüzlerce vatandaşı hiç düşünmeden. O enkazın, depremde çok hayati rolü olacak ana arterleri bloke edip trafik akışını felç edeceğini umursamadan.

Şu anda, elimizdeki bilgilere göre Sarıyer Belediyesi'nin bu karara itirazının sonucu beklenmekte.

Biz bu şekilde bir beton tabutun yapılmasına, duyarlı yöre insanlarının desteği ile izin vermeyeceğiz. Rant uğruna insanların hayatını, doğayı umursamayanlar; hukukun ve hiçbir menfaati olmadan, zor şartlarda doğayı ve insan hayatını savunan cesur yöre halkının direnişi karşısında durmayacaklar. Kazanan biz olacağız!”

 

Uzmanı açıkladı: Toprak yatırımı yapacaklar kısa, orta, uzun vade stratejisi belirlemeli… İşte o formül

En düşük SSK-BağKur emeklisi maaşı 15 bin TL, memur emeklisi maaşı 19.162 TL! Temmuz zamlarında yeni hesap!

A101 13 Haziran güncel aktüel kataloğu! A101’de Bahçıvan, Torku, Erpiliç, Sütaş, Fantom ve Vestel ürünlerine indirim!