30 / 06 / 2024

Uzmanı açıkladı: Toprak yatırımı yapacaklar kısa, orta, uzun vade stratejisi belirlemeli… İşte o formül

Uzmanı açıkladı: Toprak yatırımı yapacaklar kısa, orta, uzun vade stratejisi belirlemeli… İşte o formül

Arsa, arazi, tarla genellikle uzun süreli bir yatırım aracı olarak görülüyor ancak doğru yapıldığında kısa vadede de yüksek getiri sağlayabiliyor. Toprak yatırımcısı Arif Güdül, arsa, tarla alacakların da yatırım sepetini kısa, orta ve uzun vadeli olarak planlaması gerektiğini söyledi.



Bazı tasarruf sahipleri paralarını değerlendirirken, getirisi uzun döneme yayıldığı için toprak yatırımına uzak duruyor. Yatırım uzmanları ise doğru yerde ve uygun fiyatla yapılan toprak yatırımlarının kısa sürede de kazanç getirdiğini belirtiyor.

Toprak yatırımcısı ve talepbul’un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül https://x.com/arifgudulcom  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, toprak yatırımı yapacaklara kısa, orta ve uzun vadeli yatırım sepeti yapmalarını tavsiye etti. Güdül o stratejiyi de şöyle anlattı:

Toprak Yatırım Sepetinizi kısa, orta ve uzun vade olarak 3 kanada ayırmalısınız. Elinizde 10 milyon lira sermaye var ve bu parayla 10 yıl işiniz yok diyelim. İşte size heyecan verici bir yatırım stratejisi daha:

Kısa Vade (1-3 yıl): 3 milyon  lira ile kısa vadede alım satım yapmayı planlayın. Kısa vadede nokta atışı yerlerin tespitine odaklanın. Kimsenin rekabet oluşturamayacağı bölgeleri keşfedin. Doğru lokasyonları bulup hızlıca kazanç sağlayabilirsiniz.

Orta Vade (3-5 yıl): 3 milyon lira ile ilçe merkezlerinde potansiyeli henüz yükselmemiş yerleri keşfedin. Bu bölgeler, birkaç yıl içinde büyük değer kazanabilir. Doğru zamanda doğru yerden alınan yatırımlar, orta vadede büyük kazançlar sağlayacaktır.

Uzun Vade (5-10 yıl): 4 milyon ile "buraya kadar şehir gelemez" denilen, ancak ana yollara yakın ve gelişim potansiyeli olan yerleri tercih edin. Şehrin en az 10 yıl içinde ulaşamayacağı düşünülen bu bölgeler, uzun vadede büyük kazançlar sağlayabilir. Geleceğin fırsatlarını bugünden değerlendirin.

Bu stratejiyle yatırımınızı güvence altına alarak, kısa, orta ve uzun vadede yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Yatırım sepetinizi çeşitlendirerek, riskleri minimize edebilir ve her dönemde kazançlı çıkabilirsiniz. Toprak yatırımı, size sadece güvenli bir liman değil, aynı zamanda büyük fırsatlar da sunar. Şimdi harekete geçin ve toprak yatırımının sunduğu avantajları en iyi şekilde değerlendirin.

İŞTE O PAYLAŞIM 

Tapu harçları ve emlak vergisine yeni düzenleme vatandaşı isyan ettirdi

Gayrimenkul ve otomobil fiyatları dolar bazında yüzde 30 seviyesinde düştü! 

Kıbrıs'taki emlak krizi yeni bir boyut kazandı! Projeler durdu, satışlar iptal ediliyor, lansmanlar erteleniyor!

 

 


Geri Dön