23 / 06 / 2024

Tapu harçları ve emlak vergisine yeni düzenleme vatandaşı isyan ettirdi

Tapu harçları ve emlak vergisine yeni düzenleme vatandaşı isyan ettirdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkulde gerçek değer üzerinden alınacak vergi modeli ile ilgili yaptığı çalışmalarda sona yaklaştı. Ön görülen modeli sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Ekonomist Şenol Babuşçu’ya yorum yağdı. Vatandaş yeni vergilerin kiraları artıracağını söyleyerek isyan etti.



Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergilerle ilgili yeni modeli hayata geçirmek için yasa değişikliği üzerine çalışıyor. Bu çerçevede Maliye Bakanlığı; tapu harcı, gayrimenkul satışı ve kira gelirleriyle ilgili düzenlemelerde sona yaklaştı.

Düzenleme ile  tapudaki devirlerin gerçek satış bedeli üzerinden yapılma zorunluluğu getirilecek. Torba yasa teklifi ile, tapu devirlerinin gerçek satış bedeli üzerinden yapılması ve bu tutarlar üzerinden tapu harcı alınması, bunun için tüm satışlarda ekspertiz raporu aranılması uygulamasına geçilmesi düşünülüyor.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, https://x.com/senolbabuscu X sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak Mehmet Şimşek konutlarla ilglii 2 yeni vergi düzenlemesi üzerinde çalışıyor, dedi. Babuşçu o düzenlemeleri şöyle duyurdu:

1-Tapu harçları ve emlak vergileri konutların gerçek değerleri üzerinden alınacak.

2-Kullanılmayan konutlar için konut sahiplerinden kullanılmayan konut vergisi alınacak.

Babuşçu’nun bu paylaşımna vatandaştan tepki yağdı. Vatandaş yeni vergileri gereksiz ve çok buldu, vergilerin artmasının kiraları da katlayarak arttıracağını söyledi. Önce geçmediğimiz, uçmadığımız garantili işleri iptal etsin diyenler de oldu, ikinci çift ayakkabım, evdeki ikinci televizyon için de vergi ödeyecek miyiz diyen de. Vergilerle ilgili ardı ardına yapılan açıklamaları ti'ye alanlar da oldu: "Mehmet Şimsek insafa gelmiş arabası olmayandan mtv almayacakmış."

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR 

KİRALAR KATLANARAK ARTACAK!

ÖNCE GEÇMEDİĞİMİZ UÇMADIĞIMIZ GARANTİLİ İŞLERİ İPTAL ETSİNLER

Ev almak mı daha mantıklı, fon almak mı? 20 yılın en iyi getirili fonu bir evin değerini geçiyor! 

Dedikleri tek tek çıkan İslam Memiş gram altının 3 bin 500 TL olacağı tarihi resmen açıkladı! Hemen bakın!

Ev sahipleri şimdiden kira zamlarını yapmaya başladı: Yüzde 25 sınırı kalkınca ne olacak?

 


Geri Dön