17 / 05 / 2024

Sarphan Finans Park teslimleri Aralık'a ertelendi!

Sarphan Finans Park teslimleri Aralık'a ertelendi!

Sarphan Finans yıl sonuna kaldı SARP Group'un "FOKİ iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat (EPP) işbirliğiyle inşa ettiği Sarphan Finans Park projesinde teslim tarihi bir kez daha ertelendi.




İstanbul Finans Merkezi'nin yanı başında yer alan ve Emlak Konut GYO'ya ait 20 bin 714 metrekare arsa üzerinde hayata geçirilen projenin 2013 yılı Ağustos ayında tamamlanması gerekiyordu. Emsal fazlası 140 bin metrekare inşaatın yapıldığı Sarphan Finans Park'ta teslim tarihi 22 Haziran 2014'e ertelenmişti. Ancak o tarihte de proje bitirilemedi. 


SÖZCÜ'nün konuyu gündeme getirmesinin ardından açıklama yapan Sarphan Finanspark Proje Müdürü Mecit Türkoğlu, proje tesliminin bu yılın aralık ayı sonuna kaldığını belirtti. 

Sayıştay uyarmıştı Emlak Konut GYO'nun denetiminde inşa edilen projedeki 1,5 yıllık gecikme için Sayıştay geçtiğimiz yıllarda uyarıda bulunmuştu. Sayıştay tarafından hazırlanan Emlak Konut GYO ile ilgili 2011 ve 2012 yıllarına ait denetleme raporlarında Sarphan Finans Park'ta inşaatı işlerinin süresi içerisinde tamamlanamaması halinde alıcılar tarafından geç teslim davaları açılabileceği vurgulanmıştı. Ortaya çıkacak tazminata dikkat çeken Sayıştay her iki raporda da projenin ortağı Emlak Konut'a "İnşaatın zamanında bitirilmesi için önlemler alınmalı" demişti. 


Sözcü



Geri Dön