30 / 04 / 2024

Sarphan Finanspark uluslararası ödülü aldı, konutların yüzde 70'ini sattı! Tıklayın ve izleyin!

Sarphan Finanspark uluslararası ödülü aldı, konutların yüzde 70'ini sattı! Tıklayın ve izleyin!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, EPP ve Sarp Group işbirliği ile Ataşehirde gerçekleştirilen Sarphan Finanspark, Kıtalararası Gayrimenkul Ödüllerinde en iyi karma proje seçilirken diğer yandan konut satışlarının yüzde 70ini tamamladı



 

Sarphan Finanspark toplantısını izlemek için tıklayın!

Otel, ofis, home ofis, rezidans ve mağazalardan oluşan karma bir proje olarak geliştirilen Sarphan Finansparkın aldığı ödülün ve gördüğü ilginin kendilerini çok memnun ettiğini belirterek sözlerine başlayan Sarp Group İnşaat Genel Koordinatörü Vekalet Kaba, geleceğin finans merkezi olarak planlanan bölgede yer alan ilk projelerden birisi olmanın sevincini yaşadıkların dile getirdi.

Projenin yapı ruhsatını aldıklarını kaydederek ödül ve proje hakkında bilgi aktaran Kaba; 1995 yılından bu yana gerçekleştirilen Kıtalararası Gayrimenkul Ödülleri 39 kategoride gerçekleştiriliyor. Sarphan Finanspark karma kullanımda en iyi seçilme başarısını gösterdi. Burası yaratıcı bir proje. İstanbul Anadolu yakasında gerçekleşen proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının finans merkezi planladığı bölge içinde yer alıyor dedi.

ÜÇ AYDA 250 KONUT SATILDI

Projede 340 konutun bulunduğuna değinen Kaba, 340 konutun yüzde 70i, yaklaşık 250 kadarı üç aylık bir dönemde satıldı. Satışa çıktığımızda 4 bin 500 lira olan metrekare fiyatlarımız şu anda 8 bin liraya kadar yükseliyor. Ortalamada buna 7 bin lira diyebiliriz.  Her kesimden ilgi görürken üç yabancı yatırımcıya da satış yaptık. 123 ofisi de gelecek hafta ihale ile satacağız. Elimizdeki 55 dükkanı da inşaat biraz ilerledikten sonra satışa çıkaracağız. Otelin işletmesi içinde 5-6 uluslararası ünlü otelcilik işletmeleri ile temastayız dedi.

Projenin yatırım değerinin 250 milyon lira civarında olduğun belirten Kaba, Toplamda 500 milyon lira gibi bir hasılat planlıyoruz. Teslimatlara ise Nisan 2013te başlayacağız. Burası geleceği olan ve bir bölge dedi.

Kabadan sonra kürsüye gelen proje mimarı Çamoğlu Mimarlıkın sahibi Mimar Ömer Çamoğlu da bölgedeki rekabetten söze girerek, Karşınızda Varyap Meridian gibi bir projenin yükseldiği bir lokasyonda tasarımı da ona göre yapmamız gerekirdi. Lokasyon ve projenin yapımcısı Sarpgroupun heyecanı bize de geçti. Buraya işçilikli, farklı, bahçelerin insanın hayatına girdiği bir proje geliştirmek İstedik. Tekliflerimizi Sarp Group geri çevirmedi. Maliyeti artıran ve işçiliği zorlaştıran her şeye tamam dedi. Bu açıdan onları kutluyorum dedi.

Projenin karma olmasına rağmen kullanıcıların birbirlerini görmeden hareket edebileceklerine dikkat çeken Çamoğlu, Otel, rezidans, ofis blokları birbirinden ayrı konumlandı. Mağaza kullanıcıları ve rezidans sakinleri birbirlerini görmeden kendi alanlarına geçebiliyor. Çarşı alanların kot olarak 8.5 metre yükseğe alarak bir ferahlık sağlarken balkonlardaki bahçeleri de tüm projeye yaydık. Yani bahçeleri sadece konutlarda değil, ofislerde de kullandık diye konuşarak sözlerini bitirdi.

Hüseyin Belibağlı / emlakkulisi.com

 


Geri Dön