01 / 05 / 2024

SASA’nın şu anki piyasa değeri patronu bile rahatsız etti!

SASA’nın şu anki piyasa değeri patronu bile rahatsız etti!

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Sasa'ya ilişkin önemli mesajlar verdi. Fiyat 80 liraya çıktığında, küçük yatırımcı zarar görmesin diye hisse sattıklarını dile getiren Erdemoğlu; “O satıştan bu yana SASA hissesi alınmaz diyorum" dedi.



Borsa İstanbul’da son dönemde yaşanan ralliye ve kâr realizasyonu amaçlı düşüşlere öncülük eden şirketler arasında yer alan Erdemoğlu Holding bünyesindeki SASA Polyester oldu. Söz konusu bu durum, şirket hisselerine ilişkin çeşitli spekülasyonları da beraberinde getirdi. EKONOMİ gazetesi yazarları, konuya ilişkin merak edilen tüm konuları, doğrudan hem şirketin hem de holdingin yönetim kurulu başkanlığını da yürüten İbrahim Erdemoğlu’na yöneltti.

Sorulara tüm açıklığıyla yanıt veren İbrahim Erdemoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

-SASA’nın borsada şu an için geldiği piyasa değeri beni rahatsız ediyor.

-Hissenin fiyatı 60 TL'den 180 TL'ye neden çıktı, bilmiyorum. Yeni yatırım açıklamamız olmadı, hisse fiyatlarımızı yukarı çıkaracak herhangi bir açıklama da yapmadık.

-Hissenin fiyatı 80 TL'ye çıktığında, küçük yatırımcı zarar görmesin diye Borsa İstanbul’da satış yaptık. O satıştan beri herkese, “Sasa hissesi çok yüksek, alınmaz” diyorum.

SASA’nın şu anki piyasa değeri patronu bile rahatsız etti!

- Başka şirketler hakkında yorum yapamam. Fakat Borsa İstanbul’da yaşanan bu havadan küçük yatırımcıların zarar görmesine üzülürüm.

Ekonomimcom yazarı Vahap Munyar bugünkü yazısında Hakan Güldağ ve Handan Sema Ceylan ile beraber Sasa Polyester’in bağlı olduğu Erdemoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ile sohbete giderken yolda şirketin Twitter hesabına girdiğini ve geçen eylül ayından beri “Sasa Polyester” adına atılan tweetlere baktığını söyledi. Munyar, paylaşılan şu mesajların dikkatimi çektiğini belirtti.

-Finansal güvenliğinizi sağlamak için kendinizden başka hiç kimseye güvenmeyin.

-Zaman zaman Borsa düşecek ve zarar edeceksiniz. Eğer bunun olacağını anlamıyorsanız Borsa’ya girmeye hazır değilsinizdir.

-Herkes açgözlülük yaparken siz korkun, herkes korkarken de siz açgözlü olun.

Menkul kıymetler Borsası her şeyin fiyatını bilen ama hiçbir şeyin değerini bilmeyen insanlarla doludur.

28 Eylül 2022 tarihli paylaşımda “Borsa İstanbul’un En Büyükleri” tablosu vardı. İlk sıradaki Sasa Polyester’in piyasa değeri 154.56 milyar liraydı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön