22 / 05 / 2024

SASA’nın şu anki piyasa değeri patronu bile rahatsız etti!

SASA’nın şu anki piyasa değeri patronu bile rahatsız etti!

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Sasa'ya ilişkin önemli mesajlar verdi. Fiyat 80 liraya çıktığında, küçük yatırımcı zarar görmesin diye hisse sattıklarını dile getiren Erdemoğlu; “O satıştan bu yana SASA hissesi alınmaz diyorum" dedi.



6 Ekim 2022 tarihli paylaşım şu şekildeydi;

-Olağan dışı fiyat ve miktar hareketleriyle ilgili şirketimizin kamuya açıklanmamış özel bir durumu bulunmamaktadır.

-Aynı açıklamanın 31 Ekim 2022 ve 1 Kasım 2022 tarihli paylaşımlarda da yer aldığını gördüm. 2 Kasım 2022 günü de şirketin 3’üncü çeyrek bilançosu açıklandı:

-Şirketimizin yılın ilk 9 ayındaki net dönem kârı 8 milyar 8 milyon 417 liradır.

14 Kasım 2022 günkü paylaşımda yer alan grafiğin başlığı dikkatimi çekti:

-Hisse neden yükselir?

Nedenler de sıralandı:

-Şirket yeni anlaşmalar yapar.
-Geleceği olan alanlara yatırım yapar.
-Satışlarını, kârını artırır.
-Şirket geri alım yapar.

İbrahim Erdemoğlu ile sohbetinin doğal olarak Sasa Polyester’in Borsa İstanbul’daki performansı, hisse fiyatlarının ulaştığı nokta konuları üzerine başladığını yazan Vahap Munyar,soruları art arda sıralarken Şeref Oğuz'un da soru gönderdiğini ve akıllarındaki ilk soruyu yönelttiklerini yazdı.

SASA’nın şu anki piyasa değeri patronu bile rahatsız etti!

-Sasa’nın son dönemdeki fiyat hareketleri için ne düşünüyorsunuz? Şirket hisseleri her gün yüzde 10 yükselirken ortak satışı yaparak yatırımcıları uyarmayı düşündünüz mü?

Erdemoğlu, Borsa İstanbul’a yatırım yapanların sayısının hızla artışına, kırılan rekorlara, bazı şirketlerin hisse fiyatlarındaki artışa anlam veremediğini belirtti:

-Başka şirketler hakkında yorum yapamam. Ancak, Borsa İstanbul’da yaşanan bu havadan küçük yatırımcıların zarar görmesine üzülürüm.

Hemen ekledi:

-Sasa Polyester’in hisse fiyatı 60 liradan 180 liraya neden yükseldi, bilmiyorum. Daha önceki yatırım açıklamalarımıza yenisini eklemedik, hisse fiyatlarımızı yukarı çıkaracak bir açıklama yapmadık.

Yatırımcıları uyarma konusundaki adımına işaret etti:

-Sasa Polyester hissesinin fiyatı 80 liraya çıktığında Borsa İstanbul’da satış yaptık. Bunu da küçük yatırımcılar zarar görmesin diye yaptık. O satıştan beri herkese, “Sasa hissesi çok yüksek, alınmaz” diyorum.

Şirketin 3’üncü çeyrek bilançosunu hazır olur olmaz, hiç bekletmeden açıklamaya özen gösterdiklerini bildirdi:

-Bakın, Borsa İstanbul’da olan, olmayan birçok şirketin kârlılığı düşüyor. Bizim kârlılıkta da düşüş yaşandı. Önümüzdeki dönemde şirketlerin kârları daha da düşecek.

Sanayinin elektrik tüketimine dikkat çekti:

-Sanayinin elektrik tüketiminde gerileme var. Bu, üretimin düşmeye başladığının önemli göstergesi. Bu durum şirket kârlarına da yansıyacak.

Soruları sürdürdük:

-Şirketin piyasa değerindeki artışın Sasa’ya bir katkısı var mı? Yaşanan artış sizi memnun ediyor mu?

Yanıtı çok net oldu:

-Sasa’nın şu andaki piyasa değeri beni rahatsız ediyor.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) bu dönemdeki tutumunu merak ettim:

- SPK, “Sasa’da neler oluyor?” diye Erdemoğlu Holding’e, şirketinize yönelik bir inceleme, durumu sorgulama gibi bir girişimde bulundu mu?

Şu yanıtı verdi:

-Hisselerimizin bu kadar yükselişinde bizim özel bir dahlimiz yok. Özel bir sorgu söz konusu değil.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön