Genel

Satılık konutlarda bölgelere göre taban ve tavan fiyat belirlensin!  

Kamu bankalarının ilk evini alacaklar için düşük faizle konut kredisi vereceği haberi emlak sektörüne bomba gibi düştü. Satış ve pazarlama direktörü Ali Acer, faizlerin düşmesiyle konut fiyatlarında yaşanacak yükselişi engellemek için bölgelere göre taban ve tavan fiyat belirlenmesini önerdi.

Sektör kaynakları tarafından kamu bankalarının ilk evini alacaklar için  yüzde 1,49 düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatacağı belirtildi. Konut piyasasında hareketlilik beklenirken, düşük faizli kredi kampanyasının fiyatları yükselteceği endişesine neden oldu.

Satış ve pazarlama direktörü Ali Acer https://x.com/fx_trader__ X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  düşük faizli konut kredileri nedeniyle konut fiyatlarının artmaya başlayacağını belirterek, bölgeye göre tavan ve taban fiyat belirlenmesi önerisinde bulundu.

Ali Acer paylaşımında şunları söyledi:

Bu işin bir kontrol noktası yok mu?

Şimdi konut satanlar, fiyat artırmaya başlayacak. Astarı yüzünden pahalıya gelip yine enflasyonist baskı yaratacak  ve düşük gelirliye yine hiç bir faydası olmadığı gibi zararı olacak.

Zor belki ama bölge bölge m2 fiyatı belirlense farklı malzeme türlerine göre tavan/taban fiyat belirlense, fırsatçılık bir son bulsa artık. Aynısı hizmet sektörü içinde geçerli. Başka türlü bu işin önünü alamayız. 

İŞTE O PAYLAŞIM 
 

KAMPANYA İSTEMİYORUZ! 

 

‘Ansızın atak bekliyorum’ diyen İslam Memiş'ten bu kez’ de sürpriz' uyarısı geldi!

Deutsche Bank'tan asgari ücret için flaş tahmin geldi! Ocak 2025’te asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 

Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman’dan kiracılara kötü haber: Zor geride kaldı, sıra daha zor günlerde!

Türkiye'de barınma sorunu artıyor! Kirasını ödeyemeyen vatandaşlar zor durumda...