Emlak Konut

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış işlemi yapacak vatandaşların sıklıkla sorduğu sorular arasında satış için tapuda hangi evraklar gerekir? bulunmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? İşte vatandaşların tapudaki satış için merak ettiği detaylar ve tapuda gereken evraklara dair araştırılan ayrıntılar…

TAPU DEVRETME NEDİR? TAPU DEVRETME NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Tapu devretme, mülk sahibinin değiştiğini kayıtlara geçirmek maksadı ile yapılmaktadır. Alıcı ve satıcı ya da vekilleri her kimse, tapu devir işlemlerinde hazır bulunup bu işlemi tamamlamaları gerekmektedir. Böylece ev satışı veya mülk satışı resmi olarak tamamlanmış olur.

Gayrimenkul satışından hemen sonra tapu devir teslim işlemi için Tapu Müdürlüğünün resmi web sitesinde tapu randevu kaydı oluşturulması gerekmektedir. Tapu randevu kaydı içinde yani bu randevu için başka bir yol daha bulunmaktadır. İkinci yol ise Alo 181 numaralı hattını aramaktır. Öncelikle bu iki yoldan birine başvurarak randevu alınmalıdır. Aksi halde randevusuz bir şekilde tapu devir işlemlerini tamamlamak mümkün değildir.

TAPU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Tapu devir teslim için satıcıdan bazı belgeler istenir. Gayrimenkul sahibinden istenen tapu devir teslim belgeleri aşağıdaki gibidir;

Tapu devri tüzel kişiler üzerinden yapılacaksa başka belgeler de istenir:

GAYRİMENKUL SATIŞISINDA TAPU DEVRİ NE KADAR SÜRER?

Tapu gününde tüm belgelerin ve tapu harcı gibi ödenmesi gereken masrafların tamamlanması durumunda tapu devretme işlemleri aynı gün içinde tamamlanır.

Palamutlar tezgahlara çıktı! Sezonun ilk palamutlarının bu fiyatlara satılacağı beklenmiyordu!

İslam Memiş: Elinde dolar olan bunu fırsat bilsin! Dolar için eylül ayı tahmini! İşte detaylar!

Ağustos ayı emeklinin bayramı olacak! Emekli promosyonlarında son rakamlar yüz güldürdü!